03-09-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Deense zomerdagen – kitesurfen in Denemarken

Kitesurfen in Denemarken staat misschien niet bovenaan je lijstje. Het is een land dat door vele wordt vergeleken met Nederland, plat en veel water. Dat tweede is gunstig voor ons als kiters. Door het vele water zijn er ook tal van mooie vlakwaterspots.

Wanneer je puur voor het kiten naar Denemarken gaat is het goed toeven. Met elke windrichting is een prachtige spot te vinden en bijna langs de gehele kust zijn er spots te vinden. Lasse Schneppenheim laat ons 1 van deze mooie spots zien.

 

Klittmoller

Klittmoller wordt niet voor niets ook wel Cold Hawaii genoemd. Klitmoller is een klein dorpje in het Noordwesten van Denemarken. De spot wordt geroemd om zijn prachtige golven. Wanneer de omstandigheden niet helemaal goed zijn, zijn er genoeg mogelijkheden om uit te wijken naar andere spots zoals Norre Vorupor. De wind is te vergelijken met die van onze waddeneilanden, prima dus.

Kitesurfen in Denemarken

Voor een overzicht van alle spots in Denemarken of heel Europa bestel je Kitesurf Guide Europe in onze webshop. In Access #1 2016 staat het reisverhaal naar Funen, Denemarken. Lees het verhaal in onze Soul Kiosk app of bestel Access #1 in de webshop.

 

 

 

 van