10-11-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Kona Unit X getest in Nieuw Zeeland

De Paparoa Track van 56,2 km (32,5 mijl) is de nieuwste backcountry-rit van Aotearoa/Nieuw-Zeeland voor gemengd gebruik. Het voegt zich bij de toch al extreem populaire Heaphy Track en Old Ghost Road als uitstekende bestemmingen voor bikepacking-trips.

De route van punt naar punt is waar bikepacking-dromen van gemaakt zijn: de perfecte hellingen, waanzinnige uitzichten, episch gelegen backcountry-hutten en enkele van de mooiste groengebieden die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Het pad doorkruist de Paparoa Range en voert rijders door bergtoppen, kalkstenen karstlandschappen en bloeiende regenwouden. Hoewel het in een dag kan worden gereden, is de route bezaaid met drie backcountry Department of Conservation (DOC) hutten om mensen aan te moedigen om een ​​nachtelijke of meerdaagse ervaring op te doen. Elke hut biedt baangebruikers stapelbedden en matrassen, stromend water en gasfornuizen. Track-gebruikers moeten al hun eigen eten, slaapzakken en kleding bij zich hebben, vooral uitrusting voor nat weer. Het Paparoa-gebergte ligt aan de westkust van Nieuw-Zeeland, waar het gemiddeld 195 dagen per jaar regent, met jaarlijks 3000 mm (118 inch) regen.

De Paparoa Track en de ruige westkust van Aotearoa/Nieuw-Zeeland leken de perfecte test voor de Kona Unit X. Net als het extreme landschap van de westkust, kan onze volledig stijve stalen Unit X, het allemaal aan.

Ga voor meer informatie over de Kona Unit X naar kona.com.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van