22-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Krachtmeters onder de loop

Krachtmeters zijn er tegenwoordig in alle vormen in maten, maar een ding hebben ze allemaal gemeen; ze zitten allemaal vast aan de fiets. Hierdoor wordt het overdragen van de apparatuur van fiets naar fiets een hels karwei en kijk je daar nooit naar uit. Gelukkig hebben de Brim Brothers hier een oplossing voor bedacht. 

De Brim Brothers hebben er namelijk voor gezorgd dat krachtmeters voortaan op de schoenen bevestigd kunnen worden. Momenteel is de ‘wearable’ alleen te bevestigingen in combinatie met Speedplay Zero pedals. De enige voorwaarde die het nieuwe systeem aan de gebruiken stelt is dat je over een clip beschikt die de pod aan de schoen kan vastklippen.

Het product is nu momenteel zes jaar in ontwikkeling, maar staat vanaf heden op Kickstarter, waardoor er goede hoop gevestigd is dat het product eind mei 2016 verkrijgbaar is voor de consument.

Hoe de precieze werking van het nieuwe systeem daadwerkelijk in elkaar steekt, wordt in de onderstaande video door de CEO van Brim Brothers, Barry Redmond verder toegelicht.

Voor meer informatie over wielrennen bezoek je ons op Facebook.

 

 

 van