15-08-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Laurine van Riessen voorkomt val met vaardigheden

Laurine van Riessen ontsnapte zaterdagmiddag in Rio op het nippertje aan een vreselijke val op het onderdeel keirin. De baanwielrenster moest uitwijken voor haar Franse concurrente en reed zo een stuk over de boarding. Op wonderbaarlijke wijze kwam zij niet ten val. 

De Française Virginie Cueff stuurde in de race plots naar boven en duwde Van Riessen zo tot op de laatste milimeter van de verticale boarding. Bijna was zij over de railing het publiek in gevlogen. De toeschouwers kregen dan ook de schrik van hun leven. Door de actie van Cueff kwamen de Spaanse Tania Calvoen de Nieuw-Zeelandse Olivia Podmore ten val. Hieronder kun je het fragment nog even op verschillende manieren bekijken.

lauren-van-riessen-velodrome-wall-ride-rio-olympics-2016

“Ongelooflijk dat ik niet ben gevallen”, zuchtte Van Riessen. “Het is bizar, ik reed vol in de boarding. Het gaat zo snel, je weet amper wat je hebt gedaan, maar ik was blij dat ik nog op de fiets zat.”

Oud-schaatsster Van Riessen wist zich vervolgens in de herkansing zelfs nog te plaatsen voor de halve finale. Ze besloot het schaatsen, aanvankelijk slechts tijdelijk, te verruilen voor een fiets. Maar nu ze aan het baanwielrennen heeft geroken, wil ze die loopbaan verlengen. Dat zei ze in Rio de Janeiro, waar ze meedeed aan haar eerste Spelen als baanwielrenster.

“Ik ben nog niet klaar met fietsen, want ik vind het een heel mooie sport en wil er zeker mee verder”, zei de 29-jarige Van Riessen na haar uitschakeling in het sprinttoernooi. “Ik moet de komende tijd gaan bekijken of ik tussendoor nog ga schaatsen, maar ik wil zeker nog voor Tokio gaan.”

https://www.youtube.com/watch?v=6FOOU8WNxi8

Bron: NOS en Telegraaf

 van