04-09-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Lazer verwelkomt de nieuwe Century

Ter ere van Lazer’s 100-jarige bestaan introduceert het de nieuwe ‘Century’. De Lazer Century is het resultaat van 100 jaar expertise. Door de integratie van alle kennis, ervaringen en gebruikerseisen in één concept, is de Lazer Century de nieuwe benchmark onder fietshelmen. Deze alleskunner doet geen concessies aan de mate van bescherming, het comfort, de aerodynamica en de zichtbaarheid. De Lazer Century heeft het allemaal!

Twistcap

De unieke Twistcap is één van de meest zichtbare en opvallende nieuwe technologieën aan de Lazer Century. In een handomdraai verandert de Century van een volledig geventileerde helm in een aero-helm. Het veranderen van de Twistcap kan u Watts* besparen, of de ventilatie met maximaal 11% verhogen.

LED achterlicht

Waar de voorkant van de Century duidelijk zijn relatie met de aerodynamische Lazer Bullet laat zien, luidt de achterkant met het opvallende design en de integratie van het oplaadbare LED-achterlicht, een nieuw tijdperk in helmontwerp in. Het oplaadbare led-achterlicht verbetert de zichtbaarheid; de fietser is ‘s nachts beter zichtbaar en door automobilisten van veraf te zien.

Ventilatie

Naast de 18 grote ventilatieopeningen en de nieuwe Twistcap, heeft de Lazer Century interne ventilatiekanalen die de luchtstroom actief door de helm voert wat extra comfort biedt aan de rijder. Met de Century fiets je veilig, snel, goed geventileerd, zichtbaar en in stijl. Lazer laat met de Century zien waar 100 jaar aan epische momenten en een eeuw aan expertise toe leiden.

Technische specificaties:

  • Passysteem: ATS retention system.
  • Constructie: In-Mold.
  • Ventilatie: 18 ventilatiegaten + Twistcap.
  • Certificaten: CE – CPSC – AS.
  • Maten: S (52-56 cm) / M (55-59 cm) / L (58-61 cm) (standard-oval fit)
  • Gewicht: (CE M): 225 gr (non-MIPS) 255 gr (MIPS).
  • Kleuren:  Mat Zwart, Wit, Rood, Flash Geel, Blauw Zwart, Flash Groen
  • Kleuren MIPS versie: Mat Zwart, Wit, Flash Geel

Verkrijgbaar vanaf oktober 2018.

 van