11-05-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Maak kennis met de Specialized JETT

Bij het maken van kinderfietsen gaat het om het ondersteunen en koesteren van de passie voor het fietsen vanaf het eerste moment dat de voeten van een kind de pedalen raken. Een nieuwe fiets is een essentiële investering voor gezinnen. Vooral nu, wanneer ouders op zoek zijn naar veilige en leuke manieren voor hun kinderen om buiten te komen en actief te zijn. Bij Specialized weten we dat meer comfort de deur opent naar meer fietsen. Bij kinderfietsen komt comfort voort uit een fiets die goed past en een ontwerp dat op kinderen is gericht. Vanwege hun groeispurten en groeipatronen is de perfect passende kinderfiets een kortstondige “precies goed”. Kinderen verdienen niet alleen fietsen van topklasse, maar ook een fiets die langer goed past en aansluit bij hun lengte.

De Jett is de meest verstelbare en zeer kind-specifieke fiets op de markt. In overleg met de beste fietsmonteurs van de fietsindustrie hebben we de Jett ontwikkeld met dezelfde studietactieken die we gebruiken met atleten van wereldklasse. Tijdens “Bring Your Kids to Work Day” op het Retül-kantoor in Boulder, CO, verzamelden we gegevens van kinderen. Het team zette kinderen op fietsen en observeerde de mechanica van hoe ze reden en optimaliseerde die gegevens in het ontwerp van de Jett.

Kinderen groeien altijd. Ze verdienen een fiets die bij hen past – een fiets die een leven lang zal inspireren. Rijders op een Jett zullen toekomstige Sirrus, Rockhopper, of Como rijders zijn – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Highlights Jett:

Lichtgewicht en snel rollend – De Jett 24″ weegt slechts 9,39 kg. Het gestroomlijnde ontwerp, het lichte gewicht en de snelrollende Pathfinder-banden zorgen ervoor dat kinderen vooroprijden of de volwassenen bijhouden.
Verstelbaarheid voor drie zomers – Uit ons onderzoek is gebleken dat kinderen sneller groeien in hun armen en benen dan in hun bovenlichaam, dus hebben we een fiets ontwikkeld die tot drie zomers lang aan de gemiddelde groei kan worden aangepast. De aanpasbaarheid komt via de cranks met 2 pedaal posities, een langere zadelpen en een verstelbaar stuur voor een groter bereik. Gebruik de Fit Tool om alle aanpassingen perfect af te stemmen op de groei van het kind.

Veilig in de handen – De handvatten met smalle diameter en de verstelbare remmen zorgen ervoor dat de rijder de fiets comfortabel kan besturen en controleren. Dit comfort geeft de rijder vertrouwen, omdat hij gemakkelijk kan manoeuvreren.

Ga verder en sneller – Een speciaal voor kinderen gemaakt 130mm zadel en smalle q-factor cranks zorgen voor een goede uitlijning van heup-knie-enkel van de rijder. Dit helpt kniepijn te voorkomen en de trapkracht te verbeteren, zodat rijders verder en sneller kunnen trappen.

Jett Fit Tool

We hebben een Fit Tool gemaakt om de overdrachts- en ondersteuningsfase met klanten te optimaliseren. De Fit Tool is gemaakt in samenwerking met Retül om ouders te helpen het meeste uit de verstelbaarheid van de Jett te halen.
De Fit Tool neemt drie metingen – totale lengte, scheenbeenlengte en armlengte – om de positie van de pedalen op de crank, de reikwijdte van het stuur en de zadelhoogte te bepalen.
We moedigen je aan om de Fit Tool deel te laten uitmaken van de overdrachtsfase in de winkel, zodat je zeker weet dat de rijder goed op de fiets zit voordat hij de winkel verlaat. Moedig ouders aan om de Fit Tool op s.com elke zes maanden te bezoeken om de groei van hun rijder bij te houden en ervoor te zorgen dat de Jett goed past.

Nieuwe verpakking

In ons streven om de planeet vooruit te helpen, hebben we een nieuwe zero-landfill fietsdoos ontwikkeld. Deze verpakking is 100% recyclebaar of herbruikbaar.
De Jett zal op een hoger assemblageniveau uit de fabriek komen, waardoor het personeel minder tijd hoeft te besteden aan het bouwen van fietsen en meer tijd kan besteden aan het contact met de rijder.
Je zult merken dat deze fietsdozen taal bevatten waarmee de rijders zich kunnen identificeren en die opwinding creëert voor de rit die voor hen ligt, als ze de fietsdoos voor eerst zien.

Voor meer informatie check de website van Specialized.


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van