12-10-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Marianne Vos en Shimano lanceren Strongher

Meervoudig Wereld- en Olympisch kampioen Marianne Vos heeft vandaag op een persconferentie in Londen een nieuw uniek, internationaal platform voor de wielersport gelanceerd onder de naam Strongher. Shimano en Vos hebben de krachten gebundeld voor dit nieuwe initiatief in het vrouwenwielrennen.

Strongher is een overkoepelende beweging die als doel heeft alle fietsende vrouwen met elkaar te verbinden, van prof tot recreant. Shimano maakt zich sterk voor het vrouwenwielrennen en is content partner van Strongher.

Shimano ondersteunt Strongher door het promoten van de campagne op haar web-kanalen en door het faciliteren van tips, trucs en productfuncties op de website van Strongher. Daarnaast zal Shimano Benelux in haar Bikegear Magazine ruime aandacht besteden aan Strongher en gaat de distributeur tweewielerwinkels ondersteunen met in-store promoties en displays om de shoppende vrouw te inspireren.

Label voor vrouwvriendelijke winkels 

“Met onze merken Shimano en Pearl Izumi hebben we altijd al een duidelijke focus op specifieke vrouwenproducten. Vrouwelijke fietsers hebben een andere anatomie, eisen en smaak dan mannen”, zegt Mike Smink, Sr. Marketing Manager bij Shimano Benelux.

“De oprichting van het Strongher platform inspireerde ons om onze retailpartners te overtuigen van het feit dat vrouwen graag anders worden behandeld dan mannelijke wielrenners. Shimano’s focus op vrouwenproducten blijkt onder ander door de introductie van het ‘Strongher Vrouwvriendelijk Store’ label. Hiermee bieden we een bredere selectie van vrouwelijke fietsproducten aan, maar we promoten ook specifieke faciliteiten en producten die voor vrouwen belangrijk zijn en gewaardeerd worden zoals fatsoenlijke en comfortabele pasmogelijkheden.” 

[youtube id=”pRPG9ZI97xM”]

 

Podium voor vrouwen die fietsen

Strongher heeft als doelstelling het verder ontwikkelen van de sport, vrouwen in de wielerwereld aan elkaar te verbinden en ze een podium te geven. Oprichter van Strongher Marianne Vos: “Vrouwenwielrennen wordt steeds populairder, de sport groeit en er worden steeds meer initiatieven ontwikkeld. Het is daarom tijd voor het vrouwenwielrennen om het podium te pakken en de kloof met de mannen te verkleinen. Strongher is dit podium. 

Wij willen de exposure van profrensters vergroten en beginnende vrouwen het vertrouwen geven om te starten met fietsen. Daarvoor zullen we evenementen en andere initiatieven gaan ontwikkelen. Met uiteindelijk een platform waar iedere vrouw haar doelen kan bereiken.” 

Online en offline

Van online tot offline, Strongher zal overal initiatieven ontplooien. Van een nieuwe app waarmee fietsende vrouwen met elkaar in contact staan tot nieuwe evenementen op de fietskalender. Strongher zoekt daarnaast de samenwerking met organisaties als L’Etape de Tour en wil ook races als de Amstel Gold Race voor professionele vrouwen wielrenners creëren. Shimano zal tijdens al deze initiatieven als (content) partner vrouwen informeren en inspireren. Kijk voor meer informatie even op de website of volg het initiatief via hashtag #STRONGHER

 van