Mathieu van der Poel verbindt wielertoekomst aan Canyon met 10-jarige overeenkomst

Dit partnership geeft de huidige wereldkampioen op de weg Van der Poel het langst bekende wielercontract in het hedendaagse wielrennen.

Canyon Bicycles (‘’Canyon’’), één van ’s werelds meest toonaangevende fietsmerken, heeft vandaag een historische deal getekend met Mathieu van der Poel, één van ’s werelds beste wielrenners aller tijden en bevestigd hiermee de lange termijn toekomst van de Nederlandse atleet en zijn favoriete fietsmerk.  


Mathieu bezocht maandag 18 maart 2024 het hoofdkantoor van Canyon in Koblenz, Duitsland om het contract te ondertekenen.  

Canyon verwacht dat de huidige wereldkampioen op de weg en in het veldrijden zijn fietsen nog vele jaren naar de top van het podium zal brengen. Sinds de samenwerking met Mathieu startte in 2017 heeft hij een fenomenale staat van dienst op de fietsen van Canyon, met 163 overwinningen op de weg, in het veld en op de mountainbike.  

GEDEELD VERLANGEN OM GRENZEN TE BLIJVEN VERLEGGEN

Canyon breidt met dit historische contract haar samenwerking met Mathieu van de Poel uit in een baanbrekend lang contract in de moderne wielersport. Hiermee wordt Mathieu’s positie als een van de meest vooraanstaande renners voor de komende jaren verzekerd. 

Mathieu’s winnaarsmentaliteit is een eigenschap die hij deelt met Canyon. Sinds de oprichting in 2002 wordt er geïnvesteerd in atleten en profwielrennen als manier om te pionieren in technologische innovaties.  

CEO van Canyon Nicolas De Ros Wallace: ‘’De kern van de samenwerking is een collectief verlangen om voortdurend grenzen te verleggen en prestaties te verhogen. Mathieu’s persoonlijke zoektocht naar de beste prestaties is een ware inspiratie voor onze ingenieurs en productontwikkelaars.’’  

Mathieu van der Poel: ‘’ Canyon is een geweldige partner geweest. We hebben samen fietsen ontwikkeld die me hebben geholpen succesvol te zijn in klassiekers, wereldkampioenschappen en Grote rondes, maar ik ben nog steeds ongelooflijk gedreven op zoek naar succes. Er staan verschillende doelen op mijn radar, waaronder de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. ‘’ 


Mathieu was op 18 maart in Koblenz, Duitsland om de deal te ondertekenen. Hij sprak daar onder andere met Canyon oprichter Roman Arnold en CEO Nicholas de Ros Wallace, evenals met de CEO van referentieaandeelhouder GBL, Ian Gallienne. 

Mathieu van der Poel benadrukte zijn gevoelens bij de finish van de Wereldkampioenschappen veldrijden in 2024 en wees op het gedeelde karakter en vertrouwen dat leidt tot race-winnende fietsen: ‘’In wielrennen, cyclocross en mountainbiken zetten de R&D teams van Canyon alles op alles om fietsen te creëren waarmee wedstrijden gewonnen kunnen worden en ik ben er trots op dat ik deze innovaties mag aanjagen. We delen dezelfde winnaarsmentaliteit en met dit nieuwe contract liggen onze ambities voor de volgende fase van mijn carrière volledig op één lijn.” 


De samenwerking tussen Canyon en Mathieu van der Poel illustreert de investeringen in ’s werelds beste atleten met als doel het best mogelijke materiaal te verschaffen om overwinningen te behalen in de meest prestigieuze wedstrijden. Roman Arnold en GBL, als mede-eigenaren van Canyon, zitten op één lijn wat betreft deze lange termijnvisie.   

Over Canyon: 

Canyon is één van de meest innovatieve fietsmerken ter wereld. Het begon allemaal in de garage van oprichter Roman Arnold en groeide uit tot ‘s werelds grootste direct-to-customer fabrikant van racefietsen, mountainbikes, triatlonfietsen, hybride fietsen en stadsfietsen. 

Door consequent gebruik te maken van geavanceerde materialen, denkwijzen en technologie, heeft Canyon zijn glansrijke reputatie op het gebied van innovatie verdiend. Het karakteristieke stijlvolle Canyon design is gemakkelijk te herkennen. Naast een gedurfde concurrentiepositie en voortdurende groei, zetten zij zich in om de wereldwijde fietsgemeenschap toegankelijk te maken voor iedere rijder. Terwijl Canyon samenwerkt met de beste atleten ter wereld, laat hun missie ‘Inspire to Ride’ zien hoe zij zich inzetten om de kracht van het fietsen bij iedereen onder de aandacht te brengen.  

Canyon producten zijn exclusief online verkrijgbaar op www.canyon.com

 van