30-08-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Mini Downhill Cup Montferland en Spaarnwoude

Voor de derde ronde van de Mini Downhill Cup 2016 reisde men af naar Montferland. De prachtig begroeide flanken van de Hettenheuvel zinderde niet alleen van de hitte. Ook de gretige rijstijl van de deelnemers deed het talrijke publiek zinderen van de spanning.

De sympathieke crew van Stichting Freeride Achterhoek had een al even sympathieke organisatie uitgerold door het Montferlandse bos. Dat de middagtraining door tijdsdruk werd afgelast was nauwelijks een domper, want gezellig was het wel. En door het warme weer spaarde de deelnemers toch liever de benen.

Het parcours was technisch moeilijk en loodzwaar. Geen wonder dat Prijkel en Pietersma de troepen aanvoerde. Ton Kaarsgaren was de verassing van de dag. Hij viel dit jaar al wel eerder op door als een geschrokken antilope over de parcours te schieten. In de losse bosgrond was zijn stijl bijzonder effectief. Leider in het klassement Tim van Esch had het minder naar zijn zin. Als oud BMX rijder houdt hij meer van harde ondergrond. Al dacht hij zelf dat iets minder naar het café gaan ook wel uit zou maken.

Onder het motto `Style is Everything’ ramde jongens als Douma, Wolters en Tristan Botteram over de baan. Hun capriolen waren net zo subliem als hilarisch. Voor het publiek was het in elk geval prachtig. Al met al was het weer een geweldige dag. Volledige uitslag is terug te vinden op de webiste van de Mini Downhill Cup. 

Mini Downhill Cup Spaarnwoude

Op Zondag 11 September nemen Downhill-mountainbikers vanuit heel Nederland het tegen elkaar op in de vierde ronde van de Mini Downhill Cup 2016. Het doel van de deelnemers is zo hard mogelijk naar beneden te rijden over obstakels als rotsen, wortels, schansen en door bochten en kuilen. Je kunt meedoen op 11 september in Bikepark Spaarnwoude, inschrijven kan HIER

Deze “obstacle run” voor mountainbikers wordt gehouden op de baan van Bikepark Spaarnwoude bij SnowPlanet. Voor de race wordt alles uit de kast gehaald om het de bikers zo moeilijk mogelijk te maken. De toeschouwers daarentegen kunnen vanaf het terras van SnowPlanet genieten van live commentaar op de wedstrijd en de downhillers over de finishline zien springen. Een fantastische dag dus voor mountainbikers, fietsliefhebbers, waaghalzen en alle andere mensen die van actie en spektakel houden!

  • Zondag 11 september
  • Aanvang 10:00u
  • Run 1 12:15u
  • Run 2 15:15u
  • Finale 17:15u

MDC_BPS16poster

 van