14-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Mio introduceert de nieuwe 2017 fietscomputers

Mio introduceert de nieuwe 2017 Cyclo-reeks, met de Cyclo 400 serie en de Cyclo 600 serie. Zowel de 400 serie (Cyclo 400 / Cyclo 405 / Cyclo 405HC) als de 605 HC zijn uitgerust met een groter 4” scherm; die bij zonlicht beter leesbaar is door het anti-glare aanraakscherm. Verder bevatten de fietscomputers vooraf geïnstalleerde, complete fietskaarten van geheel Europa (38 landen), een eenvoudige en gebruiksvriendelijke navigatie met grote cijfers op het scherm, lap-functie en een eenvoudige menustructuur. De Cyclo 605 HC biedt fietsers bovendien van alles wat ze nodig hebben om hun prestaties te verhogen en gemotiveerd te blijven.

“Of je nou aan het fietsen bent door kleine dorpjes in landelijk Frankrijk, geniet van een grote stad als Amsterdam, of door de Zwitserse Alpen toert, de nieuwe Cyclo 2017 reeks zorgt ervoor dat heel Europa binnen handbereik is. Je bent binnen een paar minuten klaar voor de start, waarschijnlijk zonder dat je de handleiding hoeft te raadplegen,” zegt Harold Cobben, Sales Director Europe B2C bij Mio.

Cyclo 400

De Cyclo 400 maakt het ontdekken van nieuwe plekken eenvoudig voor de recreatieve fietser. Hij heeft een nieuw 4-inch anti-glare aanraakscherm, waarmee kaarten, route-aanwijzingen en statistieken glashelder kunnen worden afgelezen tijdens het fietsen. Alles is eenvoudig in te stellen met de drie hardware toetsen voor aan- en uitzetten, instant recording en lap marking. Met de lap-functionaliteit kunnen verschillende segmenten of specifieke intervallen van een rit worden gemarkeerd, waardoor fietsers worden uitgedaagd hun resultaten te verbeteren voor iedere ronde of ieder segment. Complete kaarten van geheel Europa zijn vooraf geïnstalleerd, zodat de Cyclo 400 direct klaar is voor gebruik. Gebruikers kunnen verbinding maken met MioShare en hun data direct synchroniseren met Strava™, waardoor zij hun ritten kunnen analyseren en de resultaten kunnen delen met anderen. De Cyclo is compatibel met Strava segmenten en outdoor training.

Cyclo 405

De Cyclo 405 heeft alle functionaliteit van de Cyclo 400, maar kan daarnaast groepsberichten ontvangen van social media apps (WhatsApp, Twitter and Facebook) via een smartphone bluetoothverbinding en heeft Strava Live Segments indoor & outdoor training functionaliteit. Dankzij de geïntegreerde ANT+ sensor is de Cyclo 405 volledig compatible met de ANT+ hartslagmonitor en snelheids- en cadanssensoren. Hij kan worden aangesloten op ANT+ trainers met FE-C protocol en levert de corresponderende weerstand tijdens indoor training. Daarnaast kan hij worden aangesloten op elektronische Shimano Di2-fietsschakelsystemen voor het lezen en registreren van schakelinformatie van de Shimano Di2-schakelgroepen en bediening op afstand voor het schakelen tussen pagina’s op het dashboard en het starten en stoppen van ritregistratie. De Cyclo 405 HC wordt geleverd met een ANT+ hartslagmonitor en een snelheids- en cadanssensor.

Cyclo 605 HC

De Cyclo 605 HC is het topmodel uit Mio’s productreeks van 2017. Geschikt voor outdoor of indoor, paden of wegen, voor persoonlijke records of in competities met anderen, de mogelijkheden zijn enorm. Hij heeft magneetloze en eenvoudig te installeren snelheids- en cadanssensoren, die spaakmagneten en een omslachtige installatie van een snelheids- en cadanssensor rond de pedalen en het frame van de fiets overbodig maakt. Bevestig de sensoren rond de achteras van het wiel en rond de zadelstang of het pedaal, met de bijgeleverde rekbare, ladderachtige rubberband, en je bent klaar. Er is ook een ANT+ hartslagmeter inbegrepen. Een pc-verbinding is niet nodig, tracks en opnames kunnen namelijk via WiFi worden gesynchroniseerd naar een MioShare-account. De Cyclo wordt geleverd met een 2A AC adapter, waarmee het apparaat sneller opgeladen kan worden.

Prijs & beschikbaarheid

De Mio Cyclo 400, 405, 405 HC en 605 HC zijn verkrijgbaar bij fietswinkels voor een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk € 289,99, € 339,99 € 369,99 en € 449,99. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Mio waar je de Cyclo-computers eveneens kunt bestellen of het dichtstbijzijnde verkooppunt kunt vinden.

 van