11-12-2018 - Mountainbiken, Nieuws

MTB-Nightride Montferland: 05/01/2019

Avontuurlijke MTB-ers opgelet: op zaterdag 5 januari 2019 vindt een unieke MTB-toertocht plaats in Montferland. Het decor van de Nightride is het Bergherbos in Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een van de mooiste MTB-routes van Nederland ligt. Hier kun je een startbewijs bestellen, om mee te doen aan de MTB-Nightride Montferland, voor een goed begin van het nieuwe MTB jaar! 

Het eerste weekend van 2019 belooft sowieso direct een mooi fietsweekend te worden. Zaterdagavond 5 januari organiseert Specialized dus in samenwerking met Natuurmonumenten de MTB-Nightride Montferland. Zondag 6 januari kun je vervolgens ook meedoen met een Nationale Cyclocross wedstrijd die georganiseerd wordt door Specialized, om je grenzen te verleggen. Beide evenementen starten in ’s Heerenberg en bieden de mogelijkheid een kijkje te nemen in de keuken bij Specialized met o.a. georganiseerde rondleidingen.

Met je deelname aan de MTB-Nightride Montferland steun je de natuur in natuurgebied Montferland. Van het inschrijfgeld komt minimaal 15 euro per deelnemer ten goede aan de natuur. De inkomsten worden besteed aan het bevorderen van wilde bloemen in het gebied zodat insecten meer kans hebben te overleven.

De start/finish wordt verzorgd op dezelfde plek als het NK Wielrennen in 2017. De parcoursen en routes van beide evenementen slingeren door het heuvellandschap van Montferland. Bospassages afgewisseld met glooiende singletracks en pittige klimmen. Rondom de heuvels liggen kruidenrijke, door houtwallen omzoomde akkers. Je kunt jezelf uitdagen in het donker op zaterdagavond of je fysieke limieten opzoeken op zondag. Heb je geen cyclocross fiets dan kun je zondagochtend ook meedoen aan de Funklasse veldrit op een ATB.

Meedoen? 

 

 van