23-04-2018 - Mountainbiken, Nieuws

MTB Verbier Up/Down Trails week

Voor bikers die graag hun grenzen willen verleggen naar de Alpen. Een programma vol uitdaging en instructie om gedurende de week je skills te verbeteren. De trails rond Verbier en het met de lift toegankelijke bikepark zijn hiervoor de perfecte locatie. De indrukwekkende uitzichten over het Mont Blanc Massief met sneeuw bedekte toppen en gletsjers maken de beleving compleet.

MTB Verbier

Een avontuurlijke bikeweek in de stijl van Up/Down waarbij we een mix van trails rijden en waarvoor je zeker ook zult moeten klimmen. Door het gebruik van de liften en af en toe een bus uplift zijn het aantal meters dalen altijd meer dan wat je omhoog moet trappen.

Programma:

Zondag: Aankomst in de middag vanaf 16.00 uur. Bike check en kennismaking met de andere deelnemers. Diner in het Chalet.
Maandag: Volle dag biken met focus op rijpositie, remmen, bochtentechniek en het rollen van obstakels. Dinsdag: De hele dag trails rijden, alpenweides, spectaculaire bossen, we scherpen je rem- en bochten techniek aan in steiler terrein.
Woensdag: Een dag vrij in te vullen, rijd het Verbier bikepark of herhaal een aantal trails van de afgelopen dagen. Of doe een andere activiteit zoals bijvoorbeeld parapenten of via ferrata.
Einde van dag Pumptrack sessie en beers & burgers in een lokale pub.


Donderdag: Shuttle uplift naar kaasboerderij op 1700 meter hoogte. Klim en Hike a bike naar berghut op 2500 meter hoogte voor spectaculaire uitzichten en fantastische trails terug naar de vallei.
Vrijdag: We dalen af richting de Rhone vallei en volgen een eeuwenoude trail en worden getrakteerd op mooie single trails door fantastische bossen, Het pad vol dennenaalden, scherpe bochten en kleine sprongetjes. Terug bij de lift gaan we nogmaals omhoog voor een trail die bij het chalet eindigt.
Zaterdag: Top of The World, we sluiten de week af met een uitzicht op 3300 meter gevolg door een afdaling van 2100 meter tot aan het Chalet. Afsluitende BBQ en hot-tub sessie bij het chalet.
Zondag: Na het ontbijt is de week voorbij. Een fantastische ervaring rijker en met een hoop nieuwe skills keer je huiswaarts, klaar voor een volgend mountainbike avontuur.

Prijs

Up/Down abonnees € 945,- per person (normale prijs € 995,-)

▪ 7 nachten verblijf in ons comfortabele chalet, (2 persoonskamer met douche & toilet)
▪ Alle dagen uitgebreid ontbijt.
▪ Alle dagen lunchpakket met vers bereide sandwiches, energiebar, fruit
▪ Iedere middag bij terugkomst thee, limonade en cake of andere lekkernijen
▪ 6 avonden, door onze chef vers bereid diner met wijn
▪ 5 dagen de beste trails rijden met gids (begeleiding en instructie)
▪ Verbier lift pas tijdens begeleide tochten
▪ lokaal vervoer met onze bus en bike trailer
▪ Afspuitgelegenheid en werkplaats
▪ De mooiste uitzichten van de Alpen,

Wat is niet inclusief:

▪ 1 avond diner (woensdagavond eten we in een lokale pub, kosten voor eigen rekening)
▪ reis en ongevallen verzekering, (zorg voor een dekking met berg redding)
▪ Bier en frisdrank (honesty bar, betaal aan het einde van de reis)

Extra’s:
▪ Fietshuur vanaf Euro 45,- per dag / Euro 220,- per week
▪ Reverb Rockshox dropper Euro 50,- per week.

Meer informatie is te vinden op de website van MTB Verbier

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van