23-04-2018 - Mountainbiken, Nieuws

MTB Verbier Up/Down Trails week

Voor bikers die graag hun grenzen willen verleggen naar de Alpen. Een programma vol uitdaging en instructie om gedurende de week je skills te verbeteren. De trails rond Verbier en het met de lift toegankelijke bikepark zijn hiervoor de perfecte locatie. De indrukwekkende uitzichten over het Mont Blanc Massief met sneeuw bedekte toppen en gletsjers maken de beleving compleet. Up/Down heeft Verbier al talloze keren bezocht, maar iedere keer zijn we weer onder de indruk! Lees hier ons artikel over een paar Hollandse mountainbikers die voor het eerst de bergen in trokken. 

MTB Verbier

Een avontuurlijke bikeweek in de stijl van Up/Down waarbij we een mix van trails rijden en waarvoor je zeker ook zult moeten klimmen. Door het gebruik van de liften en af en toe een bus uplift zijn het aantal meters dalen altijd meer dan wat je omhoog moet trappen.

Programma:

Zondag: Aankomst in de middag vanaf 16.00 uur. Bike check en kennismaking met de andere deelnemers. Diner in het Chalet.
Maandag: Volle dag biken met focus op rijpositie, remmen, bochtentechniek en het rollen van obstakels. Dinsdag: De hele dag trails rijden, alpenweides, spectaculaire bossen, we scherpen je rem- en bochten techniek aan in steiler terrein.
Woensdag: Een dag vrij in te vullen, rijd het Verbier bikepark of herhaal een aantal trails van de afgelopen dagen. Of doe een andere activiteit zoals bijvoorbeeld parapenten of via ferrata.
Einde van dag Pumptrack sessie en beers & burgers in een lokale pub.


Donderdag: Shuttle uplift naar kaasboerderij op 1700 meter hoogte. Klim en Hike a bike naar berghut op 2500 meter hoogte voor spectaculaire uitzichten en fantastische trails terug naar de vallei.
Vrijdag: We dalen af richting de Rhone vallei en volgen een eeuwenoude trail en worden getrakteerd op mooie single trails door fantastische bossen, Het pad vol dennenaalden, scherpe bochten en kleine sprongetjes. Terug bij de lift gaan we nogmaals omhoog voor een trail die bij het chalet eindigt.
Zaterdag: Top of The World, we sluiten de week af met een uitzicht op 3300 meter gevolg door een afdaling van 2100 meter tot aan het Chalet. Afsluitende BBQ en hot-tub sessie bij het chalet.
Zondag: Na het ontbijt is de week voorbij. Een fantastische ervaring rijker en met een hoop nieuwe skills keer je huiswaarts, klaar voor een volgend mountainbike avontuur.

Prijs

Up/Down abonnees € 945,- per person (normale prijs € 995,-)

▪ 7 nachten verblijf in ons comfortabele chalet, (2 persoonskamer met douche & toilet)
▪ Alle dagen uitgebreid ontbijt.
▪ Alle dagen lunchpakket met vers bereide sandwiches, energiebar, fruit
▪ Iedere middag bij terugkomst thee, limonade en cake of andere lekkernijen
▪ 6 avonden, door onze chef vers bereid diner met wijn
▪ 5 dagen de beste trails rijden met gids (begeleiding en instructie)
▪ Verbier lift pas tijdens begeleide tochten
▪ lokaal vervoer met onze bus en bike trailer
▪ Afspuitgelegenheid en werkplaats
▪ De mooiste uitzichten van de Alpen,

Wat is niet inclusief:

▪ 1 avond diner (woensdagavond eten we in een lokale pub, kosten voor eigen rekening)
▪ reis en ongevallen verzekering, (zorg voor een dekking met berg redding)
▪ Bier en frisdrank (honesty bar, betaal aan het einde van de reis)

Extra’s:
▪ Fietshuur vanaf Euro 45,- per dag / Euro 220,- per week
▪ Reverb Rockshox dropper Euro 50,- per week.

Meer informatie is te vinden op de website van MTB Verbier

 van