04-12-2013 - Mountainbiken, Nieuws

MTB World Assen – Inschrijving geopend

De MTB World 6u & 24u race is een uniek evenement in Nederland, dat gepland staat voor het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 september 2014. Dit betekent 6 of 24u lang mountainbiken, in teamverband of individueel. Bovendien staat het gehele evenement in het teken van gezelligheid, fun en sportiviteit voor iedereen. Het evenement is namelijk geschikt voor zowel sportieve als recreatieve bikers.

De locatie van dit evenement zal zijn het recreatiegebied Baggelhuizerplas te Assen, een gebied met veel bos en toch ook wel hoogteverschil. Naast dit gebied ligt ook een voormalige motor crossbaan die nu als militair oefenterrein fungeert. Alles bij elkaar een ideaal gebied dus voor een MTB race. De route zal bovendien gaan over een uitdagend en afwisselend parcours van +/- 8 kilometer.

Tijdens het evenement zullen er tal van activiteiten te doen zijn voor jong en oud en zullen er diverse demo’s worden gehouden waaronder trail en dirt jump. Ook zal er een groot promodorp worden ingericht met diverse stands, leveranciers en leuke aanbiedingen.

De vorige editie was binnen twee weken volgeboekt. Dus als je wilt meedoen aan de 24 uurs race Assen op 6 en 7 september, dan moet je snel zijn. De wedstrijd rondom de Baggelhuizerplas is één van de populairste 24-uurs MTB wedstrijden in ons land. Bekijk snel even onderstaande promo wat enigzins verklaart waarom dit evenement zo populair is.

[vimeo id=”7834770″]

 van