11-09-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Mystic Majestic X

Een goede kitesurf-trapeze is een onmisbaar onderdeel. Naast dat een trapeze de druk van de kite doseert, speelt ze een belangrijke rol in het beschermen van je rug. Bij Mystic hebben ze dit goed begrepen. Er zijn veel lovende woorden gesproken over de Majestic trapeze, maar de ontwerpafdeling van Mystic vond dat het tijd was voor een evolutie in trapeze-design. Maak kennis met de Mystic Majestic X.

Tekst: Lisa van den Dool Beeld: Mystic

Met de Majestic X zet Mystic een topproduct in de markt voor hardshell heuptrapezes. Het voordeel van een hardshell trapeze is dat deze zeer stijf is en goed op zijn plek blijft zitten. De trapeze is gebouwd volgens de door Mystic gepatenteerde Bionic Core Frame.

De rugplaat is stijf in horizontale richting en zorgt ervoor dat de kracht van de kite nu nog beter over je rug wordt verspreid. De uiteindes van de trapeze zijn wat vergevingsgezinder dan bij andere hard-shell trapezes. Hierdoor houd je veel bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

De opbouw

De Majestic X bestaat uit een Bionic Core Frame van full carbon. De rugplaat wordt gemaakt uit thermoplastisch composiet wat wel 200% sterker is dan epoxy wat vaak gebruikt wordt in andere trapezes. Dit zorgt ervoor dat je trapeze goed de klappen opvangt en je rug beschermt.

Mystic Majestic X

Dankzij dit solide rugpaneel is de Mystic Majestic X stijver dan een standaard trapeze en biedt hierdoor meer ondersteuning. Als je kijkt naar de shape is de Majestic X een stuk slanker dan de meeste trapezes. Deze shape, gecombineerd met de opbouw uit meerdere lagen, zorgen voor een stijf harnas dat iets fl exibeler aan de zijkant is zodat hij ruimte heeft om met je lichaam mee te bewegen.

De ontwikkeling is begonnen met de rugplaat en de ontwerpers hebben verschillende soorten schuim getest die goed met de Bionic Core Frame samenwerken. Qua schuim is er gekozen voor een minimalistische opzet zodat je een lichte trapeze krijgt waar ook tijdens het varen weinig water in blijft zitten. Het IV foam in de Mystic Majestic X is een visco-elastisch schuim dat maximaal comfort biedt, zich aanpast aan je lichaamsvorm en zorgt dat de trapeze blijft zitten waar hij hoort.

Verschillende spreaderbar opties

De trapeze wordt aangeboden met verschillende spreaderbar opties. Als freerider of freestyler kies je voor de traditionele multi-spreaderbar. Bij deze optie heb je, zoals je gewend bent, een haak in het midden. De spreaderbar is vernieuwd en heeft een leash eye aan de voorkant van de trapeze zodat je je leash niet meer achterop hoeft vast te maken. Dit maakt het makkelijker om de quick-release te trekken in geval van nood en je kunt met een kortere leash varen.

Voor waveriders is de surf-spreaderbar erg fijn. Bij deze optie loopt er een Dyneema-lijn over de voorkant. De surf-spreaderbar is licht asymmetrisch wat zorgt voor meer bereik. Je kunt de bar 180 graden fl ippen zodat hij perfect aansluit bij jouw stance, dit concept komt voort uit de two-face trapeze. Je kunt kiezen uit twee stances: regular of goofy. Beide spreaderbar-mogelijkheden werken met het battlebelt-sluitsysteem, zelfs met koude handen klik jij je trapeze dus nog makkelijk open.

Mystic majestic X

Voor wie is de Majestic X?

Hier kunnen we heel kort over zijn: voor alle kiters. Doordat je kunt kiezen uit verschillende spreaderbar-opties kun je de trapeze helemaal aan jouw stijl aanpassen. De rugplaat is geheel ergonomisch aangepast aan je lichaam en geeft zeer veel ondersteuning aan je rug. Dit maakt varen met de Mystic Majestic X erg comfortabel.

De Majestic X is een full-carbon hard-shell trapeze waar een stuk minder foam in gebruikt wordt. Dit is niet nodig omdat de Bionic Core Frame helemaal is aangepast aan je lichaam. Deze trapeze is dan ook een stuk lichter: dit merk je ook tijdens het varen omdat er minder water in blijft zitten…

Meer weten over de Majestic X? Bezoek dan deze website.


Dit verhaal is afkomstig uit Access #2 van 2017. Altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Volg ons dan ook op Facebook. Met een abonnement op Access ben je altijd op de hoogte van de vetste trips, de beste spots en de nieuwste gear!

 van