25-07-2017 - Mountainbiken, Nieuws

NIEUW: Pinarello Andromeda Hybrid 9.9 e-Mtb

Vorige maand introduceerde Pinarello haar eerste fiets in een nieuwe categorie: de Andromeda Hybrid 9.9. We kennen Pinarello niet als haantje de voorste bij nieuwe concepten, maar wel als leverancier van doordachte fietsen. Dat is deze keer ook de insteek geweest en daarmee hopen zij enthousiaste fietsers te kunnen inspireren. Nadat Pinarello de Dogma XM en XC goed hadden bestudeerd bleek er met een Shimano mid-motor een compact en lichtgewichte fiets van te maken te zijn, met als gevolg de Andromeda Hybrid!

Met zijn 29″ wielen van 30mm breed, 120mm ‘travel fork’ en stutten van 35mm, is de e-bike perfect voor 3.0″ banden. Hierdoor wordt rijden op ruig terrein beter te doen en zullen snelle trails beter aanvoelen. Het frame is volledig van T700 Torayca carbon gemaakt voor een licht gewicht en betere rij-eigenschappen. Het gewicht blijft onder de 20kg en daarmee is de fiets een van de lichtere e-MTB’s. Kabels lopen door het frame en de remmen worden gemonteerd op speciale mounts waardoor grotere schijven mogelijk zijn en de remkracht word geoptimaliseerd. Daarnaast wordt de Shimano-unit beschermd door een carbon shell.

Alle features zijn gebaseerd op de Shimano Steps E8000 Series mid-motor waarmee snelheden tot 25 km/u worden ondersteund. Met een vermogen van 250W en 70NM koppel, bedwing je hiermee zelfs de meest uitdagende routes. De 504 Wh batterij geeft je een range van wel 100km. De fiets zal beschikbaar komen in drie verschillende maten (te weten: S, M en L) en in twee verschillende kleuren (194 Carbon/Oranje en 195 Carbon/Sky blauw). Verder wilt Pinarello op korte termijn enkele test- en servicecentra openen. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Altabadia en natuurlijk op Pinarello.com.


Voor meer MTB-nieuws volg je ons op Facebook, maar met een abonnement op Up/Down ben je altijd op de hoogte van de vetste trails en gear!

 

 van