02-07-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuwe Cannondale SystemSix: snelste racefiets ter wereld?

 Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX: DII.B, DII.A), heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn nieuwste racefiets, de SystemSix. Deze rasechte racer is ontworpen als een integraal systeem met de laagste weerstand en de hoogste efficiëntie en snelheid van alle UCI-conforme racefietsen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Niet enkel de snelste in de windtunnel, niet alleen de snelste voor enkele renners in bepaalde omstandigheden: de SystemSix is volgens het merk de allersnelste racefiets voor iedereen die overal sneller wil rijden. Cannondale heeft deze gloednieuwe fiets zojuist aangekondigd, uiteraard gaan wij de prestaties van deze fiets eens snel onder handen nemen.

SystemSix is het resultaat van een volledig nieuw ontwerpproces waarin elk element werd geoptimaliseerd met het oog op snelheid, zegt Nathan Barry, Design Engineer bij Cannondale. ͞De luchtweerstand is veruit de grootste kracht die fietsers moeten overwinnen, en speelt dus een grote rol, niet alleen voor wedstrijdrenners. SystemSix maakt meer rijders in meer situaties sneller.

SystemSix is gebouwd op een zesdelig platform: frame, vork, zadelpen, stuur, stuurpen en wielen werken samen als één systeem. Het ontwerp is alleen geschikt voor schijfremmen, waardoor SystemSix niet belemmerd is door de beperkingen van velgremmen en de ingenieurs de weerstand aanzienlijk konden verminderen door het frame, de vork en de wielen beter op elkaar af te stemmen. Precies afgevlakte airfoilprofielen aan het frame, de vork en de zadelpen zorgen voor meer aanhechting van de luchtstroming onder de hoeken waarin de wind de fiets meestal raakt. Dat zorgt voor minimale weerstand, terwijl de stijfheid en het rijgevoel van wereldklasse zijn.

Het nieuwe systeem wordt vervolledigd door Cannondales nieuwe HollowGram KNØT64-wielen en het KNØT SystemBar-stuur. De HollowGram KNØT64-wielen zijn zo ontworpen dat ze het comfort en gevoel van bredere banden combineren met de aerodynamische efficiëntie van de snelste wielset ter wereld. De KNØT SystemBar van zijn kant koppelt de lage weerstand en elegante look van een geïntegreerd stuur met stuurpen aan de afstelmogelijkheden en het gebruiksgemak van een tweedelig systeem. Door het afstelbereik van maar liefst 8° en de aanpasbare stuurpenlengte en stuurbreedte verkrijgt elke rijder gemakkelijk de perfecte zitpositie.

Daarnaast maken uitgekiende details zoals een activeerklare Power2Max-vermogenmeter, snelle en handige Speed Release-doorsteekassen en onderhoudsvriendelijke interne kabels de SystemSix tot een ultieme, volledig geïntegreerde racefiets die rijders sneller maakt, of ze nu klimmen, dalen, sprinten of in het wiel rijden. Voor meer informatie over dit snelle karretje kun je terecht op de website van Cannondale. Check ook zeker even de video, dan gaat het ongetwijfeld al een beetje kriebelen!

 van