17-08-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe Canyon Exceed modellen voor 2021 gelanceerd

De originele Exceed liet zijn naam al gelden in Wereldkampioenschappen en Wereldbekerwedstrijden. Hoe konden ze deze winnaar in Koblenz nog verder verbeteren? Door de Canyon Exceed nog lichter, stijver en gecontroleerder te maken.

Op dinsdag 18 augustus verschijnen de nieuwe Canyon Exceed CF, SLX en CFR modellen. De prijzen beginnen bij €1.699 en gaan tot €6.499. CFR (Canyon Factory Racing) is ontstaan uit een intense samenwerking tussen Canyon ingenieurs, designers, mechaniekers en ’s werelds beste atleten.

Canyon Exceed CF

De nieuwe Exceed CFR beschikt over een van de lichtste productieframes ter wereld. Door de beste ingenieurs toegang te geven tot de beste materialen konden ze komen tot een gewicht van 835g in maat Medium. Het nieuwe Exceed CFR frame is opgebouwd uit uiterst zeldzame Toray M40X carbonvezels, beter bekend als “eenhoornhaar”, zodanig duur en schaars dat het nauwelijks gebruikt wordt in de fietsindustrie. ‘Eenhoornhaar’ is stijf én sterk, waardoor we minder materiaal hoeven te gebruiken om dezelfde mate van stijfheid te bereiken zonder in te leveren op sterkte.

Alle nieuwe Canyon Exceed modellen zijn voorzien van een moderne en gabalanceerde geometrie die de bike een gecontroleerd karakter geeft op woest terrein, terwijl op technische trails de fiets snel en lichtvoetig aanvoelt. De herziene balhoofdhoek en langere reach zijn de duidelijkste nieuwigheden aan de Exceed geometrie.

Canyon Exceed SLX

De nieuwe Exceed modellen zijn uitgerust met 29” wielen en bieden plaats voor twee bidons, zelfs in de nieuwe XS maat die geschikt is voor rijders vanaf 158cm. Voor meer informatie over de nieuwe Canyon Exceed modellen kun je terecht op de website van het Duitse merk.

 van