16-05-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe Grand Canyon: ON combineert innovatieve rem- en beveiligingstechnologie

De geest van exploratie is sinds het begin der tijden in ons mensen ingebed. Het zijn de ‘wat is dat’ en ‘wat als’ die ons hebben gedreven om uit onze comfortzone te stappen en verder te kijken dan de horizon. Helaas laat ons dagelijks leven voor velen van ons niet zoveel ruimte voor verkenning als we misschien zouden willen. Was er maar een snelle, capabele, comfortabele, praktische en krachtige metgezel die ons kon helpen die kansen te vinden om buiten de gebaande paden te komen. Iets dat dagelijkse betrouwbaarheid levert en energie geeft aan weekenden in het wild.

Nou, gelukkig wel. De nieuwe Grand Canyon: ON is een EMTB-hardtail die net zo thuis is op woon-werkverkeer en boodschappen als in het bos en daarbuiten. Of het nu weg, offroad of geen weg is, de Grand Canyon: ON doet het allemaal en hij doet het in stijl.

Een slank, modern en lichtgewicht aluminium frame zet de rijder in een comfortabele ‘de hele dag’ rijpositie, terwijl de 120 mm veerwegvork, 29″-wielen en grote 2,6″-banden samenwerken om de angel uit trailchatter, curbstones of felle kuilen te halen. Krachtige remmen en het innovatieve Bosch eBIKE ABS-systeem (alleen op de Grand Canyon: ON 9) verhogen de veiligheid en controle voor rijders en een overvloed aan ‘plug and play’-accessoires zoals standaards, spatborden en bagagerekken ondersteunen de levensklare referenties van de Grand Canyon: ON.

De lage, centrale positie van de krachtige Bosch Performance Line CX-motor en PowerTube-accu in het frame in combinatie met een ‘precies goed’ bereik van 475 mm (maat L) en langere liggende achtervorken van 460 mm werken samen om de stabiliteit en het vertrouwen op het parcours te vergroten. Natuurlijk, wat naar beneden gaat, moet omhoog, dus het spreekt voor zich dat de Grand Canyon: ON meer dan bekwaam is op de beklimmingen.

De steilere hoek van de zitbuis van 75 graden en de uitgebalanceerde algehele geometrie zorgen samen voor een comfortabele en rechtopstaande positie tijdens het schalen van steile hellingen. Voeg daarbij de krachtige motor met zijn 85 Nm koppel en de grote batterijcapaciteit van maximaal 750 Wh en je hebt een EMTB die rijders naar de paden brengt die ze willen rijden en de plaatsen die ze willen bezoeken.

Connectiviteit en beveiliging

Het maakt niet uit of je diep in de stad bent of ver van de kaart, het is handig om in contact te blijven met de rest van de wereld. Met de Grand Canyon: ON verloopt die verbinding via de Bosch eBike Flow-app. Het verbindt de rijder met zijn fiets en zijn fiets met de digitale wereld, waardoor hij zijn motorinstellingen kan configureren, routes kan navigeren en plannen via Komoot en zelfs zijn fiets een beetje veiliger kan houden.

De Grand Canyon: ON biedt uitgebreide antidiefstal- en fietsvolgfuncties via de ingebouwde Bosch ConnectModule en eBike Flow-app. De ConnectModule en app zijn de perfecte aanvulling op een fysiek slot en werken samen om de smartphone van de rijder om te toveren tot een digitale sleutel van zijn e-bike. Het eBike-alarm wordt automatisch geactiveerd zodra de fiets wordt uitgeschakeld en geeft na het registreren van bewegingen alarmsignalen af om potentiële dieven af te schrikken. Als de fiets aanzienlijk wordt verplaatst, zal het systeem de eigenaar onmiddellijk op de hoogte stellen op zijn smartphone. Bovendien wordt bij langdurige beweging van de vergrendelde e-bike automatisch de trackingfunctie gestart, zodat rijders via de eBike Flow-app de positie van hun trouwe ros kunnen volgen.

De Bosch BCM3100 ConnectModule is vooraf geïnstalleerd in alle Grand Canyon: ON-modellen en omvat een gratis abonnement van 12 maanden op de eBike-alarmfunctie na activering. Het abonnement eindigt automatisch na de gratis periode van 12 maanden, tenzij het wordt verlengd voor € 4,99 per maand of € 39,99 per jaar.

Prijzen en specificaties

Grand Canyon: ON 9 € 4.299
– Bosch CX Gen4 750Wh
– Vos 34 AWL 120
– Shimano XT Magura CTE-ABS Rodi TRYP30 MT410
– Bosch ABS

Grand Canyon: ON 8 € 3.799
– Bosch CX Gen4 750Wh
– Vos 34 AWL 120
– Shimano XT MT6120/6100 Rodi TRYP30 MT410

Grand Canyon: ON 7 € 3.199
– Bosch CX Gen4 750Wh
– RockShox Judy Zilver 120
– Shimano Deore
– Rodi TRYP30 MT410

Grand Canyon: ON 7 € 2.999
– Bosch CX Gen4 625Wh
– RockShox Judy Zilver 120
– SRAM DB8
– Rodi TRYP30 MT410

Het complete Grand Canyon: ON assortiment is vanaf woensdag 9 mei 2023 hier exclusief te bestellen.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van