24-05-2011 - Kitesurfen, Nieuws

O’neill Downwinder 2011

Meer dan 200 kiters vliegen langs de kust bij de O’Neill Downwinder 2011!

O’Neill organiseert op aanstaande zaterdag 28 mei het grootste kitesurfevenement van de Benelux: de O’Neill Downwinder 2011.

Circa 250 kitesurfers cruisen dan ‘voor de wind’ langs de kust van Noordwijk naar Scheveningen, of andersom afhankelijk van de windrichting. Bij de O’Neill Downwinder 2011 draait het niet om snelheid of om bizarre freestyle tricks, maar vooral om de lol van het waveriden.

De kiters worden ’s ochtends door grote touringcars naar Noordwijk gebracht, zodat ze downwind naar Scheveningen kunnen kiten. De deelnemers starten in een Team of Individueel en tijdens het evenement worden ze gevolgd door een aantal topfotografen.
Tijdens de afterparty bij Jumpteam Scheveningen zijn de meest spectaculaire foto’s te bewonderen en worden de spectaculairste actiefoto’s beloond met mooie prijzen.
Omdat je bij het kitesurfen voldoende wind nodig hebt, zal de wedstrijd afhankelijk van de weersomstandigheden plaatsvinden. De donderdag voor het evenement wordt de call gegeven of het evenement daadwerkelijk doorgaat of niet.
Voor de O’Neill Downwinder is windkracht vier tot zes beaufort nodig en moet de wind uit het Zuidwesten of Noordoosten komen.

Voor meer actuele informatie over het evenement kun je kijken op de website van Jumpteam.

De O’Neill Downwinder start ’s ochtends om 11 uur bij de strandtent Buitengewoon in Noordwijk. Na een veiligheidsclinic gaat de eerste groep kiters om 12 uur te water.
De reddingsbrigade van Scheveningen staat borg voor de veiligheid bij deze wedstrijd en zal het hele traject van Noordwijk tot Scheveningen begeleiden met reddingsboten.

Om mee te doen aan de O’Neill Downwinder moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
–      Prima kitevaardigheid en zelfredzaamheid;
–      Eigen (in goede staat verkerend) kitemateriaal, geschikt voor 15-25 knopen met goed werkende safety;
–      Ouder zijn dan 18 jaar (of een verklaring met toestemming van je ouders);
–      Een aansprakelijkheidsverklaring.

Tijdschema

Inschrijven Scheveningen 08.00 uur
Inladen van de bussen 09.30 uur
Vertrek van de bus vanuit Scheveningen 10.00 uur
Aankomst bus 10.30 uur
Skippersmeeting 11.00 uur
Safety clinic 11.30 uur
Start 1e groep deelnemers 12.00 uur
Aankomst eerste kiters Scheveningen 14.00 uur
Start BBQ 17.00 uur
Prijsuitreiking 18.30 uur
Start eindparty JumpTeam 18.30 – 24.00 uur

 van