Op de fiets naar je werk, maar dan nóg duurzamer

Fietsen is goed voor jou én voor moeder natuur – met VAUDE doe je dit op een duurzame manier! 

Hoewel deze winter er niet een van sneeuw en ijs was, kijken we allemaal wel weer massaal uit naar de lente. Meer daglicht, groene knoppen aan de bomen en hogere temperaturen. En hoe geniet je daar nu meer van dan op de fiets op een duurzame manier? Nu is hét moment om een nieuwe good habit te ontwikkelen: fietsen naar je werk! Begin je dag voortaan een stuk actiever – en sluit ‘m net zo sportief weer af met een tocht door de frisse buitenlucht. Bonuspunt: de auto laten staan betekent natuurlijk dat je ook een stuk milieubewuster bezig bent. En VAUDE heeft de uitrusting om het duurzaamheidsgehalte van je fietstocht heen en terug nog eens extra op te voeren!  

Asfalt Dualflex Nature – (dual)flexibele fietsschoen  

Biologisch katoen in de bovenschoen, 40 procent gerecycled polyester in de voering en 20 procent gerecyclede materialen in de zool: met deze schoen laat je een kleine ecologische voetafdruk achter. Een erg duurzame schoen. Wat ‘m nu zo geschikt maakt voor op de fiets? De DUALFLEX-technologie voorkomt dat je voet tijdens het fietsen naar onderen buigt en helpt je om lekker veel kracht op de pedalen te zetten. Geen tegenwind die jij hiermee niet de baas bent. DUALFLEX zorgt trouwens ook voor heerlijk loopcomfort, dus ze zijn eveneens een goeie match met je lunchwandeling.

duurzame fietsschoenen

ReCycle Pro Single – op en top duurzame fietstas  

De naam zegt eigenlijk alles al: deze fietstas is volledig gemaakt met gerecyclede basismaterialen. Alle bevestigingselementen zijn van gerecycled kunststof en de kunststof achterplaat bestaat voor 64 procent uit gerecycled materiaal van huishoudafval. De tas is bovendien volledig PVC-vrij. Op en top duurzaam, dus, maar daardoor niet minder beperkt in ruimte. Met een inhoud van 22 liter is er voldoende ruimte voor je laptop, je lunch en al het andere waar je tijdens een lange werkdag niet zonder kan. Handig om te weten: de naden zijn waterdicht gelast, dus een Hollandse lentebui kan deze tas probleemloos aan. Met de ReCycle Pro heb je een super betrouwbare fietstas die je jarenlang vergezelt op weg van en naar je werk – weer of geen weer.  

duurzame fietstas

Duurzamer van de natuur genieten  

Dat bij deze producten de focus op hun duurzame vervaardiging ligt, is geen toeval. VAUDE wil iedereen – nu en in de toekomst – van de natuur laten genieten. Daarom heeft het bedrijf ambitieuze doelen voor zichzelf gesteld. Vanaf 1 januari 2022 is VAUDE volledig klimaatneutraal geworden, en in 2024 willen ze al de producten van voornamelijk bio-based en gerecyclede materialen maken. Uitgangspunt in hun werkwijze is de circulaire economie. Door hernieuwbare grondstoffen te gebruiken en materialen te recyclen, wordt bespaard op fossiele hulpbronnen en is de CO2-uitstoot bij de materiaalproductie aanzienlijk lager. Zo dragen wij ons steentje bij – doe jij ook mee? 

vaude

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van