04-11-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Overname Five Ten door Adidas

Adidas heeft vandaag aangekondigd dat zij vandaag een overnamedeal hebben gesloten met Five Ten, een merk dat zich specialiseert in outdoor action sports. Het totale bedrag dat Adidas betaalt is 25 miljoen USD.

“We zijn zeer enthousiast dat we met Five Ten deze samenwerking kunnen aangaan. Five Ten is een van de grootste merken in het technische outdoor segment. Klimmers, mountainbikers en andere outdoor sporters van over de hele wereld waarderen hun producten,” aldus Rolf Reinschmidt, Senior Vice President bij Adidas Outdoor. “Five Ten staat altijd vooraan op het gebied van innovatie, en ze delen de passie die wij ook bij Adidas hebben. Deze overname zorgt voor een heel mooie toevoeging aan het Adidas Outdoor portfolio, en maakt het voor ons mogelijk om verder te groeien in deze en andere complementaire marktsegmenten.”

“De deal biedt goede nieuwe perspectieven voor Five Ten. Ondersteund door Adidas kunnen we eindelijk het volledige potentieel uit ons merk halen,” zei Charles Cole. “Hier bij Five Ten houden we van de filosofie van Adidas oprichter Adi Dassler. Met zijn focus op kwaliteit en het geven van zoveel mogelijk voordeel aan de sporter is precies wat we bij Five Ten ook willen uitdragen, en daarom zijn we zeer blij dat we deze deal konden maken.”

In Up/Down nummer 3 van dit jaar hebben we een set mountainbike schoenen van Five Ten getest. Klik hier voor een online preview van dat nummer.

 

 

 

 van