15-10-2022 - Snowboarden, Nieuws

POC introduceert Hedvig Wessel Signature collectie

POC is verheugd om een nieuwe Signature Collection uit te brengen die exclusief is ontworpen met de toonaangevende freeride skiër Hedvig Wessel. De collectie is beïnvloed door haar thuisland Noorwegen en maakt gebruik van haar natuurlijke artistieke talenten en is geïnspireerd op de prachtige en indrukwekkende nationale berg van Noorwegen, Stetind.

Als Olympisch buckelskiester en een van de beste freeride-skiërs ter wereld inspireert Hedvig Wessel velen met haar technische vaardigheden en natuurlijke benadering van het skiën. Het is een toewijding en focus die vaak in balans is in het leven door haar liefde voor schilderen, die onder andere leidde tot de ontwerpinspiratie voor haar signature serie.

Bij de introductie van de collectie zei Hedvig Wessel: “De nationale berg van Noorwegen, Stetind, symboliseert het leven op zo’n mooie manier en het ontwerp geeft weer wat ik voel als ik Stetind zie. Zijn perfectie, zijn schoonheid en zijn extreme moeilijkheidsgraad. Toen ik begon te werken aan mijn signature collection, wilde ik een andere dimensie toevoegen aan hoe ik het ervaar en daagde ik mezelf uit om Stetind te beklimmen en te skiën. Het staat bekend als extreem veeleisend en het ontwerp communiceert ook dat met hard werken en berekende beslissingen alles mogelijk is.”

Gouden details en blauwe luchten

De Hedvig Wessel editie bestaat uit de Obex BC Mips helm en de Orb goggle, beide gebruikt door Hedvig in en buiten de wedstrijden.

De Obex BC Mips is versierd met gouden details die de contourlijnen op een landkaart voorstellen, met Stetind’s unieke typografie. Het blauw op de Orb goggle geeft de kleuren weer van de avondlucht boven de Lyngen Alps in het noorden van Noorwegen, een gebied waar Hedvig graag skiet. De collectie bevat ook een smiley die Hedvig op al haar ski’s aanbrengt om haar eraan te herinneren dat het vooral belangrijk is om te genieten op de ski’s.

Sofie Berglund, Product Manager Eyewear and Goggles van POC, zegt over de collectie: “Samenwerken met zo’n getalenteerde skiër en kunstenaar is een zeldzame kans. Het ontwerp dat we samen hebben gemaakt is bijzonder, in het bijzonder hoe we verschillende texturen, contouren en kleuren hebben kunnen samenvoegen in een uniforme, naadloze collectie.”

pocsports.com


Voor meer snowboard en ski nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van