18-11-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Polar lanceert Polar Ignite 3

Polar Electro lanceert de Polar Ignite 3. Dit nieuwe fitness- en wellness horloge zit boordevol functies om mensen te helpen het natuurlijke ritme van hun lichaam beter te begrijpen en zo meer uit hun dag te halen. Dit prachtige, stijlvol ontworpen horloge biedt krachtige trainingstools, de beste slaaptracking in zijn klasse en aanpasbare en snel toegankelijke widgets. Het AMOLED-touchscreen in hoge resolutie en de sterke, duurzame gebogen lens bieden een prachtige kijkervaring. De gloednieuwe tool SleepWise ™ visualiseert de impact van slaap op de komende dag.

Polar Ignite 3 is gemaakt voor een actieve levensstijl en zit vol met Polar’s geliefde fitnessfuncties, waaronder de nieuwe Voice Guidance tijdens trainingen en dagelijkse on-demand trainingsuggesties. De veelzijdigheid van dit horloge zorgt ervoor dat gebruikers hem de hele dag willen dragen om hun activiteit, hartslag en verbrande calorieën bij te houden. ‘s Nachts houden automatische slaaptools de hoeveelheid, kwaliteit en de verschillende slaapstadia bij om een volledige analyse te maken van hoe het lichaam herstelde van inspanning en stress gedurende de dag. Kortom: Polar Ignite 3 is de perfecte tool om je te helpen bij het vinden van je eigen ritme.

“Ieders circadiaans ritme – onze interne lichaamsklok – is anders. Wanneer we onze levensstijl, activiteit, fitness en slaaproutines afstemmen op dit ritme, zal dit er niet alleen voor zorgen dat we beter presteren, maar ons ook op weg helpen bij een gezonder leven,” aldus Sander Werring, CEO van Polar Electro. “Polar Ignite 3 is het resultaat van onze passie om via onze gegevens unieke begeleiding te bieden die mensen over de hele wereld helpen een veelzijdiger leven te leiden, op hun eigen unieke en persoonlijke manier,” voegt hij eraan toe.

De perfecte partner om je te helpen bij het vinden van jouw ritme 

Het circudiaans ritme is de interne klok die alle systemen in ons lichaam regelt. Van lichaamsbeweging tot slaap. Polar Ignite 3 is uitgerust met een reeks functies die speciaal zijn ontworpen om mensen te helpen bij het in balans brengen van deze interne klok. Polar werkte onlangs samen met Dr. Kirell Benzi, een bekende data-artiest, spreker en onderzoeker, om de circadiaanse ritmegegevens van drie personen met uiteenlopende achtergronden en levensstijlen tot leven te brengen. Elk individu hield enkele weken dag en nacht zijn unieke ritme bij. Deze gegevens werden vervolgens omgezet in prachtige kunstwerken die de individualiteit van mensen en hun circadiaans ritme vieren. 

 
Leven in evenwicht met ons individuele circadiaans ritme begint met slapen. Polar Ignite 3 brengt de geavanceerde slaaptrackingfuncties van Polar nog verder met de introductie van Sleepwise™. Door het combineren van slaaphoeveelheid, kwaliteit en timing met het interne ritme en individuele slaapbehoeften, analyseert deze nieuwe functie de slaapcyclus van de gebruiker en beoordeelt hun cognitieve alertheid voor de komende dag. Elke ochtend krijgen gebruikers een gedetailleerd overzicht van hun alertheidsniveau en begrijpen ze beter wanneer de optimale tijd is voor gerichte activiteiten of juist om tot rust te komen. 
 
De andere belangrijke component om een optimaal ritme te vinden is lichaamsbeweging. Als het tijd is om te trainen, heeft de Polar Ignite 3 een flink pakket aan geliefde trainings- en coachingstools. Ongeacht waar ze zijn in hun fitnessreis, kunnen gebruikers eenvoudig hun conditie en niveau checken met eenvoudige – maar wetenschappelijk geavanceerde – tools zoals fitness-, wandel- en hardlooptesten. Met meer dan 150 vooraf gedefinieerde sportprofielen kan iedereen zijn favoriete activiteit kiezen en de daarbij behorende tools om ze te tracken. Voor wie op zoek is naar directe coaching of begeleiding bij hun activiteiten, is de Polar Ignite 3 uitgerust met FitSpark®️, een on-demand gids voor dagelijkse work-outs gekozen op basis van de huidige conditie en het bereidheidsniveau van het lichaam.

Stijlvol en modieus nieuw design 

Het ontwerp van de Polar Ignite 3 is slim, mooi en ideaal voor een actieve levensstijl. De strakke esthetiek en zachte randen zorgen voor een naadloze schermervaring. De roestvrijstalen rand omringt de gebogen, duurzame Gorilla Glass lens. Deze rand beschermt een helder, levendig AMOLED-touchscreen scherm dat onder alle omstandigheden goed leesbaar is, zowel binnen als buiten.  
 
Polar Ignite 3 introduceert aanpasbare, snel toegankelijke widgets die direct toegang geven tot de informatie die voor iedereen van belang is. Denk bijvoorbeeld aan het weer, hartslaggegevens, activiteitenoverzicht en meer. Met deze widgets kunnen gebruikers de wijzerplaat personaliseren met verschillende kleuren, stijl en zelfs de polsband matchen met hun favoriete outfit. 

Polar Ignite 3 brengt ook een kleurrijke, modieuze nieuwe collectie 20mm polsbanden, waaronder de elegante Obsidian Crystal en Alcantara Stone varianten, die de finishing touch geven aan elke stijl en zorgen voor een ultra-comfortabele pasvorm.   

Wil je meer weten over de Polar Ignite 3? Klik hier voor de website van Polar.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van