26-03-2024 - Snowboarden, Leesvoer

PROTEST SPORTSWEAR: HAVING FUN

Dat protest al sinds ze bestaan – precies dertig jaar – focust op ‘To Help Everyone Ride More, and Have Fun Whilst Doing It’ is misschien geen nieuws. Jaar in jaar uit zien we het terug in de innovatieve collecties. Maar dat niet alleen. Ook onder de teamriders wordt veel nieuwe en indrukwekkende content gemaakt, die zelfs op het witte doek verschijnt. En dat werkt, want de boodschap in Shifting en Nakama werkt aanstekelijk.


Begin oktober maakten twee filmproducties van Protest teamriders hun debuut op het witte doek tijdens het High Five Festival in Annecy: “SHIFTING” van Camille Armand en “NAMAKA” van de vrienden Enzo Scotto, Quentin Ladame en Thomas Nicoud, beide met trots gepresenteerd door Protest Sportswear. In de twee korte films voel je alle emoties voorbijkomen, maar één blijft lang na het einde van de films hangen: plezier.

Hoewel de twee films erg van elkaar verschillen, is de collectieve benadering van Protest’s missie ‘to help everyone ride more’ hetzelfde: geniet van elke afdaling, elke berg en elke reis ernaartoe. Plezier staat hoog in het vaandel bij zowel Protest als haar teamriders, maar goed ook want dat is waar het in de wintersport uiteindelijk allemaal om draait.


SHIFTING: CAMILLE ARMAND

Snowboarder en teamrider Camille Armand staat bekend om zijn krachtige maar sierlijke rijstijl. Hij eindigde als tweede tijdens de Freeride World Tour 2022 en kreeg de kans om met de beste freeriders ter wereld op de mooiste plekken te rijden. De druk, stress en fysieke uitdagingen onderdrukten soms de blijdschap en het plezier van het rijden. SHIFTING laat zien hoe de 30-jarige snowboardsensatie een pauze neemt van de professionele freeridecompetities om exotische plekken te ontdekken, zoals de adembenemende Lyngen Alpen in Noorwegen. “SHIFTING”, geregisseerd door Antoine Frioux, is een visueel spektakel dat Camille’s buitengewone talent in het bedwingen van besneeuwde hellingen op meeslepende wijze presenteert, waardoor “SHIFTING” het witte doek waardig is.

NAKAMA: FRIENDS

“NAKAMA” staat voor kameraad, vriend of collega. En dat zijn de rijders Enzo Scotto, Quentin Ladame, Thomas Nicoud van elkaar, kameraden. Ze cruisen de berg af, niet op zoek naar de leukste spots maar juist om plezier te hebben, ongeacht de spot. Protest daagt elke teamrijder uit om de missie van het merk – ‘to help everyone ride more, and have fun whilst doing it’ – op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen en over te brengen aan iedere wintersporter. NAKAMA is een samensmelting van creativiteit, atletisch vermogen, persoonlijke ontwikkeling en de blijvende kracht van vriendschap.

SHIFTING by Protest Sportswear, van Camille Armand is dit jaar onderdeel van de European Outdoor Film Tour, de EOFT, en is momenteel in de grote steden in Europa te zien. NAKAMA by Protest Sportswear draait voornamelijk op diverse filmfestivals in Frankrijk. Beide films waren onderdeel van het onlangs gehouden Freeride Film Festival in Tuschinski. Kijk voor meer informatie op de website van Protest Sportswear.

Meer lezen?

Dit artikel komt uit SOUL Magazine #6 2023. Kijk voor meer artikelen of meer nieuws en reviews, leesvoer en andere magazine op SOUL Magazine. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan hier en word abonnee van het SOUL Magazine en volg ons op Facebook en Instagram.

 van