17-01-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Q36.5 – Teampresentatie en onthulling racekit

Het Q36.5 PRO CYCLING TEAM heeft zijn missie, team en racekit gepresenteerd in het Kongresshaus in Zürich. De ploeg van 24 renners, geleid door Doug Ryder en met Vincenzo Nibali als technisch adviseur, biedt een opwindende mix van jeugd en ervaring, met 13 nationaliteiten vertegenwoordigd. De 2023-trui van het in Zwitserland geregistreerde UCI ProTeam by Q36.5 werd onthuld, evenals belangrijke partnerschappen, namelijk SCOTT, de officiële fietsleverancier, Breitling, UBS en Mercedes.

Q36.5 is de trotse sponsor en leverancier van technische kleding van het team. De officiële Pro Team Cycling-tenue bevat Q36.5’s meest geavanceerde RaceWear-kledingstukken: het kenmerkende R2-shirt en de Gregarius Ultra koersbroek. Handgemaakt in Italië met bekroonde stoffen en technologieën, ze weerspiegelen onze visie op #RacingTheFuture en zijn ontworpen voor de eisen van het professionele peloton en voldoen aan de hoogste normen van pasvorm, prestaties en duurzaamheid.

Teamkit ontwerp

“Als team racen we om de toekomst van het wielrennen te bepalen. Innovatie en vooruitgang drijven ons ertoe de norm uit te dagen, verder te denken dan het bestaande. We testen, we leren en vinden opnieuw uit. Het team is onze proeftuin voor een nieuwe generatie RaceWear, zodat we samen de wielerprestaties naar een hoger niveau kunnen tillen.” Luigi Bergamo, CEO van Q36.5 en voorzitter van het Q36.5 Pro Cycling Team stelt.

Q36.5’s RaceWear is volledig vervaardigd met Italiaanse stoffen en handgemaakt binnen een straal van 350 km van het hoofdkantoor in Bolzano in Italië. De Pro Team Bibs zijn gemaakt van 100% gerecyclede garens, terwijl de Jersey is gemaakt van 70% gerecyclede garens. Alle kledingstukken zijn volledig PFC-vrij, gemaakt om lang mee te gaan en onderstrepen onze gedeelde inzet voor een duurzamere sport.

De visuele elementen van de teamkit zijn geïnspireerd op de Body Mapping-onderzoeken en -experimenten van het merk, waarbij ze de hitte- en zweetzones van de rijder analyseren. Tijdens dit onderzoeks- en gegevensverzamelingsproces worden de warmtesensoren in kalk gebruikt.

De innovatie en technologie van Q36.5 werken eraan om te allen tijde de optimale lichaamstemperatuur van 36,5C te behouden. Elk afzonderlijk product is ontworpen om dit doel te bereiken: het hele jaar door, in alle weersomstandigheden, tijdens alle trainingsintensiteiten: met de Q36.5-uitrusting blijft de lichaamstemperatuur van een rijder gegarandeerd op het optimale niveau.

“We hebben de volgende generatie zeer technische, duurzame en absoluut functionele racekleding ontwikkeld die door onze professionele atleten onder de zwaarste omstandigheden moet worden uitgeprobeerd en getest. De kernfocus is het maximaliseren van de prestaties door middel van duurzame innovaties en het verleggen van grenzen door middel van radicale productontwikkeling.”
– Luigi Bergamo, CEO Q36.5 en voorzitter van het Q36.5 Pro Cycling Team

The 2023 Q36.5 Pro Cycling Team riders:
Matteo Moschetti – ITA
Negasi Haylu Abreha – ETH
Matteo Badilatti – SUI
Jack Bauer – NZL
Gianluca Brambilla – ITA
Walter Calzoni – ITA
Marcel Camprubi Pijuan – ESP
Fabio Christen – SUI
Filippo Colombo – SUI
Filippo Conca – ITA
Corey Davis – USA
Tom Devriendt – BEL
Mark Donovan- GBR
Alessandro Fedeli – ITA
Carl Fredrik Hagen – NOR
Damien Howson – AUS
Tobias Ludvigsson – SWE
Cyrus Monk – AUS
Nicolo’ Parisini – ITA
Antonio Puppio – ITA
Joseph Rosskopf – USA
Szymon Sajnok – POL
Nickolas Zukowsky – CAN

Discover the full story, download here the Q36.5 Pro Cycling Team presentation and all the photo and video assets.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van