06-05-2021 - Nieuws, Wielrenblad

READY FOR THE GIRO: CANYON LANCEERT NIEUWE SPEEDMAX CFR TT DISC TIJDRITFIETS

KOBLENZ, 5 mei 2021 – In de strijd tegen de klok op het hoogste niveau van tijdrijden kan elke milliseconde, elk minuscuul detail, het verschil maken tussen falen en glorie. En het zijn de aerodynamische efficiëntie en de uitstekende stijfheid-gewichtsverhouding die een tijdritfiets wereldklasse maakt. De splinternieuwe Speedmax CFR TT Disc vertegenwoordigt de nieuwste generatie van een van de snelste, meest succesvolle TT-fietsen op de markt. Maar dit is veel meer dan alleen een update. We hebben deze CFR-versie van de Speedmax Disc, die volledig in professionele stijl is afgesteld, gemaakt om één enkele reden: niet alleen om de klok te verslaan. Maar te verpletteren. En hij komt precies op tijd voor de eerste Grand Tour van 2021.

Speedmax CFR TT Disc

CFR staat voor Canyon Factory Racing – een merk dat synoniem staat voor wielrennen op wereldniveau. Van Movistar tot Alpecin-Fenix, Arkea-Samsic en CANYON/SRAM Racing: onze atleten behoren tot de beste van de wereld, met de daarbij behorende hoge eisen. Dus toen we de beste tijdritfiets wilden maken, hebben we hen om hun mening gevraagd. En de Speedmax CFR TT Disc is het resultaat van onze inspanningen: een speciaal gebouwde tijdritmachine, met precisie ontworpen om de laatste druppel snelheid uit elke watt die de rijder kan genereren te halen.

Qua onderdelen is de fiets over de hele linie voorzien van topklasse onderdelen. Eersteklas carbon Zipp wielen: Super 9 Disc achter, 808 Firecrest voor. SRAM Red AXS eTap groepset, inclusief Vuka Shift verlengstukken en geïntegreerde bevestiging voor een fietscomputer. En we maken het af met een reeks premium details: high-end Ergon arm pads, een Selle Italia Watt zadel, en Ceramic Speed pulley wielen. Maar het echte hoogtepunt van de Speedmax CFR TT Disc is het frame zelf – het resultaat van een intensieve ontwikkelingsinspanning door Canyon’s ingenieurs van wereldklasse. Een laag frame gewicht van slechts 1030 g* (maat M) en een lichte 500 g* voorvork zorgen voor ongelooflijke STW waarden.

Bovendien bespaart de fiets dankzij geavanceerde aero-optimalisatie 2,7 Watt ten opzichte van zijn voorganger, ondanks de overstap naar schijfremmen. De gloednieuwe armsteunen zijn verstelbaar met behulp van spacers – maar nu zijn ze standaard dichter op elkaar afgesteld en ontworpen om te voldoen aan alle eisen van de moderne TT-fit afstelling. Verder zijn er twee belangrijke verschillen met de triatlonversie van de Speedmax. Ten eerste heeft de Speedmax TT alle opslag- en voedingsfuncties weggelaten die zo onmisbaar zijn voor onze toptriatleten tijdens slopende volledige-afstandsraces. En ten tweede heeft het frame ook nieuwe, speciaal ontwikkelde, UCI-legale buisvormen, waardoor dit een echt onderscheidend model is. Kortom, dit is een fiets die ontwikkeld is met één simpel doel voor ogen: alles leveren wat nodig is om een tijdrit te winnen. Niets meer. En absoluut niets minder.

Speedmax CFR TT Disc

De nieuwe 2021 Speedmax CFR TT Disc is vanaf 5 mei verkrijgbaar in drie maten (S-L). Prijs: € 9.999**. Exclusief op  canyon.com.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van