01-04-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Red Bull Mini Drome in Utrecht groot succes

Na New York, Kopenhagen en Tokyo beleefde Utrecht vanavond een spectaculaire primeur van Red Bull Mini Drome in Nederland. In totaal kwamen er maar liefst 92 fixed gear en single speed-fietsers in TivoliVredenburg samen om daar te strijden voor die gewilde podiumplekken. 

Beeld: Jarno Schurgers / Red Bull Content Pool

Wedstrijd
In een uitverkocht TivoliVredenburg waren de aanwezige fans en liefhebbers getuige van verschillende spectaculaire rondes, waarbij verschillende deelnemers zo fanatiek waren dat ze meerdere malen crashten. Gelukkig zonder enige ernstige gevolgen. De maximale snelheid die op de Mini Drome van 25 meter lang en 1.80 meter breed werd geklokt, was 28.69 kilometer per uur. In de categorie Fixed Gear  bleek Tom Alsbergs (Litouwen) de snelste – daar waar Matthijs Kuipers (Nederland) de sterkste bleek in de categorie single speed.

Winnaar Tom Alsbergs na afloop: “Dit was het allerhoogste niveau van Mini Drome ooit. Alle goede riders ter wereld waren hier. Super dat ik hier gewonnen heb“.

Red Bull minidrome Utrecht IT1Categorieën
Op de Red Bull Mini Drome wordt in twee verschillende categorieën gestreden namelijk: fixie en single speed fietsen. Het verschil tussen de twee categorieën zit hem in de versnelling. Bij fixie fietsen draaien de trappers door, net zoals bij een baanwielrenfiets het geval is. Bij single speed fietsen kun je de trappers wel stil houden.

Het podium zag er als volgt uit:
Podium fixie:
1.    Toms Alsbergs                  (Litouwen)
2.    Damien Michalec              (Frankrijk)
3.    Charlie Conord                  (Frankrijk)

Podium single speed:
1.    Matthijs Kuipers                (Utrecht)
2.    Thierry Weyenberg           (Utrecht)
3.    Martijn Verhoog                 (Zwolle)

Winnaar Matthijs Kuipers na de prijsuitreiking: “Ik heb alleen maar plezier gehad. Het was niet alleen heel spannend, maar vooral ook heel, heel leuk”.

 

 van