01-04-2015 - Skiën, Nieuws

Red Bull Skills 2015

Afgelopen zondag vond de Red Bull Skills 2015 plaats in Lenzerheide, Zwitserland. De Red Bull Skills brengt de vier klassieke skidisciplines: Super-G, Slalom, Downhill en reuzenslalom samen in één wedstrijd op één helling zonder pauze en zonder verandering van de ski’s. Dit unieke format maakt de wedstrijd onvoorspelbaar. 

Mannen
De mannen daagde elkaar flink uit om tot het uiterste te gaan, na een lange dag vol actie werd de Fransman Adrien Theaux gekroond tot winnaar. Theaux was de snelste tijdens de Downhill en was de meest all-round skiër van de competitie. Theaux werd eerder dit seizoen al een keer derde tijdens de Super-G World Championships in Vail, Beaver Creek.

De kampioen van de vorige editie van Red Bull Skills, De Zwitser Mauro Caviezel moest dit jaar genoegen nemen met een zilveren medaille. Het podium werd compleet gemaakt door nog een Zwitser, Gilles Roulin die terug kan kijken op een een prima dag.

Dames
Bij de dames was meervoudig wereld- en Olympisch kampioene Tina Maze de sterktste. De Sloveense showde haar grote klasse gedurende de hele wedstrijd. De Zwitserse Denise Feierabend kan ook terugkijken op een geslaagd weekend. Haar uitstekende prestaties leverde haar een tweede plek op, vlak achter Maze. Als derde eindigde de Tsjechische Klara Krizova.

Check de video hieronder voor een impressie van de wedstrijd!

[youtube id=”PtpqFE1PDoU”]

 van