14-07-2016 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Review: Ion Apex Select

‘Het neusje van de zalm’, zo omschrijft ION de nieuwe Apex Select. De 2016 uitvoering van deze high en trapeze is voorzien van ION’s bewezen X-Spine die je rugwervel met EVA schuim tegen hoge impact beschermt, de drukverdeling verloopt nu via het nieuwe Wire Tec systeem. Deze zogeheten Wire_Tec is een nieuw systeem waarbij er kitelijnen door de trapeze lopen, die de druk op de haak evenredig over de hele trapeze verdelen. Deze lijnen voorkomen drukpunten en zijn direct aan de gespen van de spreaderbar verbonden.

De Apex Select was een van de gemakkelijkst te openen en sluiten trapezes, je snoert jezelf razendsnel vast door de straps door de RVS gespen te trekken. De simpele grote spreaderbarpad is gecoat met EVA schuim voorkomt dat de haak omhoog kruipt. De opvallendste feature van deze trapeze is de webbing, die loopt door de hele trapeze heen, is gemaakt van kitelijnen en zorgt voor drukverdeling. Tot onze verrassing schuift de spreaderbarpad bij het draaien (of toeside varen en golfrijden) mee naar links of rechts, omdat deze direct is aangesloten op dat netwerk van kitelijnwebbing. Bij verschuiving van de haak voel je de lijnen in de trapeze ook verschuiven, om de druk te verdelen.

Review Ion Apex Select

De Apex Select heeft een hoge ondersteuning in de rug en loopt smal uit naar beide zijden. De rugplaat houdt vorm (maar is niet heel stijf) terwijl de zijkanten flexibeler zijn. Dit resulteert in voldoende ondersteuning zonder benauwend gevoel, vooral voor freeriders en wavekiters een interessant harnas.

Best geschikt voor: De gemiddelde rug.

Mesje: Aanwezig.

Dit artikel is afkomstig uit de Access #2 van 2016. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen word dan abonnee

 van