12-05-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Review: Liv Mova wielerschoenen

Liv is een fietsmerk dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen door vrouwen. De vrouwelijke lichaamsverhoudingen worden als uitgangspunt genomen bij het ontwikkelen van de producten. Een van de belangrijkste onderdelen van een fiets outfit zijn de schoenen. De schoen brengt alle kracht over op de pedalen.

Door: Karen Elzing

SAMSUNG CSC

De roze accenten op de schoen maakt de Liv Mova vrouwelijk zonder het te overdrijven. Het zwart-wit zorgt voor een stoere uitstraling. De Mova heeft een stevige hak, waardoor de voet tijdens het fietsen niet schuift in de schoen. Binnenin de schoen is een band geplaatst die zorgt voor extra grip. De zool is gemaakt van carbon, wat de stijfheid van de schoen vergroot. Dit merk je zodra je op de pedalen gaat staan, elke trap is ‘raak’.

Tijdens een koffie- of plaspauze kan het lopen op wielerschoenen lastig zijn. Dit komt vaak door schoenplaatjes, een gladde zool of combinatie van beide. Bij de Liv Mova is hier handig op ingespeeld met anti-slipnoppen. Deze noppen bevinden zich op drie strategische plaatsen onder de schoen: vooraan, in het midden en achteraan. In de praktijk zorgt dit ervoor dat je minder snel uitglijdt tijdens het lopen.

Tijdens warme zomerdagen kan je nog wel is een branderig gevoel krijgen in je schoen, door voeten die niet kunnen luchten. Gelukkig wordt dit bij de Liv Mova voorkomen door een koelsysteem in de schoen, het zogenaamde airstream 5-vent-systeem. Er zitten meerdere ventilatiegaten in de zool, die ervoor zorgen dat er frisse lucht in de schoen komt. Hierdoor heb je minder snel last van branderige voeten. Wat ook fijn is, is dat de schoen een special antibacterieel voetbed heeft. Dit gaat vieze geuren tegen en zo hoef je het zooltje minder snel te wassen.

SAMSUNG CSC

De schoen is gemaakt voor een voet die niet te breed is aan de voorkant. De hak is wat breder, maar door de raspsluiting bovenop de schoen kan je het alsnog goed passend maken zonder ruimte over te hebben. Verder zijn er twee klittenbanden om de schoen vast te maken. Als je een hele smalle voet hebt kan dit lastig zijn, omdat het klittenband niet super rekbaar is en de schoen dus aan de voorkant niet veel smaller gemaakt kan worden. Bij mijn voeten, die aardig smal zijn, zit het perfect.

Deze fijne Liv Mova’s zijn dan ook geschikt voor de vrouw die houdt van frisse schoenen waarmee ze comfortabel langere tochten kan fietsen.

Prijs: € 169,95 www.liv-cycling.com

 van