17-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Poc Resistance Short & Shirt

Zoals bij veel van de POC-gear zijn we altijd onder de indruk van de hoge mate van kwaliteit. Het schijnbaar simpele enduro t-shirt is gemaakt van verschillende materialen, waardoor het een stuk steviger aanvoelt, maar wel zweet goed afvoert en lekker stretcht. Nu kunnen we nog wel een uur doorgaan over dit shirt, maar dit doet ‘ie en doet ‘ie goed. Punt.

Let wel op de maat, onze L valt erg klein, dus pas ‘m eerst even. En in geval van twijfel, neem een maatje groter, zeker als je met een rugbeschermer rijdt.

De broek is een tussenoplossing en wel tussen stevigheid en flexibiliteit. Hij is wat langer, waardoor hij net op de knie valt, wat wij tijdens het rijden wel prettig vinden rijden. De voorkant is iets luchtiger, de achterzijde is waterafstotend. De fit lijkt redelijk rechttoe rechtaan, maar na een rondje rijden sluit deze eigenlijk prima aan bij je lichaam. De naadjes zijn slim weggewerkt, zodat je geen schuur- of irritatieplekjes oploopt tijdens een rondje rijden. Aan de binnenkant zit een zachte afwerking, waardoor het zweet goed wordt afgevoerd. Je kunt de broek met klittenband nog afstellen, er zitten ‘gewone’ zakken in en afsluitbare ventilatie op de benen.
Alles uiteraard in het sobere POC-jasje gegoten, wel een jasje waar we van houden.

€ 60,00 Resistance Enduro Tee
€ 120,00 Resistance Enduro Mid Shorts
Meer info: pocsports.com


Deze review is afkomstig uit Up/Down #2 van 2017. Wil je meer reviews lezen? Neem dan gerust een kijkje op onze site of bestel de nieuwe Up/Down HIER. Maar met een abonnement op Up/Down magazine zit je natuurlijk altijd goed!

 van