17-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Poc Resistance Short & Shirt

Zoals bij veel van de POC-gear zijn we altijd onder de indruk van de hoge mate van kwaliteit. Het schijnbaar simpele enduro t-shirt is gemaakt van verschillende materialen, waardoor het een stuk steviger aanvoelt, maar wel zweet goed afvoert en lekker stretcht. Nu kunnen we nog wel een uur doorgaan over dit shirt, maar dit doet ‘ie en doet ‘ie goed. Punt.

Let wel op de maat, onze L valt erg klein, dus pas ‘m eerst even. En in geval van twijfel, neem een maatje groter, zeker als je met een rugbeschermer rijdt.

De broek is een tussenoplossing en wel tussen stevigheid en flexibiliteit. Hij is wat langer, waardoor hij net op de knie valt, wat wij tijdens het rijden wel prettig vinden rijden. De voorkant is iets luchtiger, de achterzijde is waterafstotend. De fit lijkt redelijk rechttoe rechtaan, maar na een rondje rijden sluit deze eigenlijk prima aan bij je lichaam. De naadjes zijn slim weggewerkt, zodat je geen schuur- of irritatieplekjes oploopt tijdens een rondje rijden. Aan de binnenkant zit een zachte afwerking, waardoor het zweet goed wordt afgevoerd. Je kunt de broek met klittenband nog afstellen, er zitten ‘gewone’ zakken in en afsluitbare ventilatie op de benen.
Alles uiteraard in het sobere POC-jasje gegoten, wel een jasje waar we van houden.

€ 60,00 Resistance Enduro Tee
€ 120,00 Resistance Enduro Mid Shorts
Meer info: pocsports.com


Deze review is afkomstig uit Up/Down #2 van 2017. Wil je meer reviews lezen? Neem dan gerust een kijkje op onze site of bestel de nieuwe Up/Down HIER. Maar met een abonnement op Up/Down magazine zit je natuurlijk altijd goed!

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van