04-11-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Review Specialized S-Works Tarmac SL7

One bike to rule them all, het motto dat Specialized hanteerde bij de ontwikkeling van de gloednieuwe Tarmac SL7. Hoe ze het hebben gedaan is ons een raadsel, maar het is de fabrikant uit Californië gelukt om een fiets te maken van 6,7 kilogram, die op een haar na net zo aerodynamisch is als de Venge. En het is tevens een fiets die voldoende comfort biedt om de hele dag in het zadel te zitten of om hard over kasseien te dokkeren. Een fiets zonder compromissen. De nieuwe Tarmac SL7 is een beest.

Als we in het pittoreske ’s Heerenberg bij Specialized aankomen staat de nieuwe S-Works Tarmac al voor ons klaar. Sterker nog, hij staat er zowel in het zwart als in een prachtige helder rode kleurstelling, maar we mogen ons uitleven op de volledig zwarte variant van dit racemonster. De frameset, waarbij het carbon zichtbaar is door de lak heen, ziet er in vergelijking met zijn voorganger al een stuk meer aerodynamisch uit, maar toch zou je niet direct zeggen dat deze fiets over veertig kilometer maar twee seconden langzamer is dan de super-aero Specialized Venge. Zó aerodynamisch is de nieuwe Tarmac. En met een gewicht dat een tikkeltje onder de UCI-limiet van 6,8 kilogram ligt lijkt deze fiets echt het beste van twee werelden te combineren.

Zo goed als er over het frame is nagedacht, zo goed is er ook over de wielen nagedacht. De Roval Rapide CLX-wielen verschillen voor en achter van elkaar, om zo de aerodynamica, maar ook het rijgedrag perfect af te stemmen. Het voorwiel is met 51 millimeter niet heel hoog, maar met een externe breedte van 30 millimeter biedt deze je extra veel stabiliteit wanneer je te maken krijgt met zijwind. Het achterwiel is 60 millimeter hoog en heeft een externe breedte van 25 millimeter, zodat je hier optimaal aerodynamisch voordeel hebt. Dankzij Turbo Cotton-bandjes in 26 millimeter heb je zowel qua snelheid als grip niks te klagen.

Het stuur is ook nieuw op de Tarmac. Voor het eerst zit er een semi-geïntegreerd aerodynamisch stuur op, wat natuurlijk ook de nodige seconden scheelt. De bekabeling loopt door het stuur en de stuurpen heen, wat het geheel nog strakker maakt. De Dura-Ace Di2-shifters liggen zoals we gewend zijn fijn in de hand en het schakelen gaat vlekkeloos en soepel. Ook werken de schijfremmen meer dan prima en natuurlijk zit er een dubbelzijdige powermeter in de Dura-Ace crank, die je wattages heel nauwkeurig doorgeeft.  

Daarnaast beschikt de S-Works Tarmac SL7 nog over een aantal fraaie details waar goed over is nagedacht: zo zit de Di2 junction box verstopt in de zadelbuis vlak onder je zadel en kan je zelfs de hele voorderailleur-mount verwijderen als je voor een enkel voorblad wil gaan. Sterker nog: Specialized biedt een variant aan met maar één voorblad! Ook krijg je bij deze Tarmac SL7 natuurlijk de headunit-mount erbij met allerlei verschillende accessoires. Hierdoor passen alle fietscomputers erop, maar kan je er bijvoorbeeld ook een GoPro aan hangen.

Two-man breakaway

Na alle technische details te hebben besproken was het tijd om mee te gaan met de beruchte Specialized lunch ride om de S-Works Tarmac SL7 eens goed aan de tand te voelen. De rit begint rustig, maar over de glooiende wegen door Montferland merk je toch al direct hoe licht deze fiets is; bergop schakel je een tandje minder terug dan je normaal zou doen. Pas als je de snelheid flink opschroeft ga je de nieuwe Tarmac echt waarderen. Zodra het rustiger op de weg wordt, valt de een na de ander aan, waardoor het tempo behoorlijk omhoog gaat. Voor ik het doorheb rij ik met een slordige vijftig in het uur over de dijk in een two-man breakaway. Je merkt meteen dat de nieuwe Tarmac SL7 voor dit werk is gemaakt en de snelheid vasthouden voelt net even ietsjes makkelijker dan op veel andere lichtgewicht fietsen. Ook is de stijfheid meer dan goed en het aanzetten uit de bochten is heerlijk snappy. Wat eveneens opvalt is hoe stabiel de Tarmac SL7 blijft sturen. Nerveus is hij absoluut niet, ondanks dat het toch echt een wedstrijdfiets is. Ook valt het comfort ons op: over slecht asfalt of over klinkerweggetjes worden de vibraties er toch voor een groot deel uit gefilterd!

Eenmaal terug bij Specialized zijn we er wel over uit: ze hebben met de nieuwe S-Works Tarmac SL7 misschien wel een van de meest innovatieve fietsen op de markt gezet. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk merk je dat deze fiets het beste van twee werelden combineert. Er zit dan ook wel een flink prijskaartje aan, maar daar krijg je misschien wel de beste racefiets van het moment voor terug, eentje waar zelfs veel profs jaloers op zullen zijn.

Specificaties en prijs

Frame S-Works Tarmac SL7 FACT 12r Carbon
Voorvork S-Works FACT Carbon
Shifters Shimano Dura-Ace Di2 Disc R9170
Remmen Shimano Dura-Ace R9170 Disc
Stuur S-Works Aerofly II
Stuurpen Tarmac integrated stem
Zadel Body Geometry S-Works Power Carbon fibre
Zadelpen 2021 S-Works Tarmac Carbon seat post
Wielen Roval Rapide CLX 51/60mm
Banden Turbo Cotton, 320 TPI, 700x26mm
Crankset Shimano Dura-Ace R9100, HollowTech 2, 11-speed, Dual-sided Power meter
Achterderailleur Shimano Dura-Ace Di2 R9150
Cassette Shimano Dura-Ace R9100 11-30t
Gewicht (exclusief pedalen) 6,7 kg
Info www.specialized.com
Prijs € 11.499,-

Tekst en beeld door Merlijn Spenkelink


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van