10-08-2017 - Mountainbiken, Leesvoer

Review: Topeak Ninja Cage

We zijn op de redactie sowieso fan van producten die handig zijn. In deze categorie kunnen we de Topeak Ninja-bidonhouder zeker plaatsen. Want, hij combineert een stevige, makkelijk bereikbare bidonhouder met een slim verwerkt vak voor een multitool. Waardoor je in het ergste geval je bidon zou kunnen vergeten, maar je multitool in elk geval op je bike zit. En dat is gewoon handig.

De houder is gemaakt van een stevig plastic dat genoeg meegeeft om je bidon er makkelijk in en uit te halen, maar dat stug genoeg is om te voorkomen dat deze bidon er bij het eerste het beste worteltapijtje uit stuitert. Je kunt de houder over de schroefjes op je framebuis schuiven, er zitten grotere uitsparingen op, zodat je deze makkelijk kan (de)monteren, zonder de schroefjes helemaal uit het frame te hoeven schroeven.

De tool bevat 23 items, wat aan de royale kant is. Hierdoor valt de houder ook wat groot uit, maar je bent zo wel voorzien van echt alle tools die je onderweg nodig mocht hebben. Inclusief een bieropener. Mocht dit te veel van het goede zijn, Topeak heeft ook een racefietsvariant met een kleinere multitool, die wat compacter is weggewerkt.

Het vakje waarin de tool huist klik je mooi dicht, zodanig dat je regen en modder buitensluit. De tool zit superstrak in de houder, verwacht dus geen gerammel of iets dergelijks. Dit is een fijne oplossing wanneer je zonder rugtas wil rijden met alleen een CO2-patroon en een extra binnenbandje in je zak, maar toch ruim uitgerust met tools onderweg wilt. Zeker als je een korte rit maakt heb je altijd een complete toolkit bij je.

Adviesprijs: € 44,95
Meer info: topeak.com

 van