06-10-2015 - Skiën, Nieuws

Ripstar presents iF3 Amsterdam op 9 oktober!

Op 9 oktober 2015 vind iF3 – International Freeski Film Festival, presented by Ripstar, plaats in de Film Hallen, Amsterdam. Een avond met o.a. een fotografie workshop van Red Bull fotograaf, een mix van documentaire en dikke actie ski films en natuurlijk een lekker biertje!

Zet hem in je agenda en ontmoet de atleten en producers achter Legs of Steel en hun nieuwe film Passenger alvorens de premiere van de film op het grote scherm mee te maken. Een film vol actie van Zwitserland tot Japan en Alaska, van de poeder tot het park, dit twee jarige film project zal je doen verbazen.
Maar leer ook van Red Bull fotograaf Leo Rosas wat er komt kijken bij actie sport fotografie en waar je op moet letten bij het insturen van je foto voor een wedstrijd. Check de facebook pagina voor meer informatie over de inhoud van de workshop en om je in te schrijven!

De documentaire Snowman van Switchback Entertainement is de kick off van het film programma en beleefd zijn exclusive premiere in Nederland. Een interessante documentaire die je mee neemt in het leven van Kevin Fogolin als lawine expert en dat van ski legende Mike Douglas van high school tot vandaag. Een unieke blik in deze twee werelden en de gevaren die beide sneeuw werelden met zich mee brengen maar ook hoe hun vriendschap ze door de jaren vormt en helpt. En raad eens? We hebben goodies te winnen, getekend door the man Mike Douglas himself!

Maar we laten je natuurlijk niet op een lege maag al dit ski spektakel verteren en Boosty zorgt dan ook voor heerlijke broodjes, hotdogs en drankjes! Ook handig als je rechtstreeks uit je werk komt.

De nieuwe Sweetgrass Productions film waarvan de naam zelfs nog niet officieel bekend is gemaakt zal op iF3 Amsterdam in premiere gaan. Met grote namen als Pep Fujas, Leah Evans en Kye Peterson kan je er zeker van zijn dat je deze niet wilt missen! Misschien ken je Sweetgrass nog van de geweldige skien in het donker film Afterglow van vorig jaar?

Wist je trouwens dat meiden vandaag de dag ook niet vies zijn van een potje vette lijnen skien in Alaska? Je zult ze van de spines af zien schieten in Chasing Shadows van Warren Miller Entertainment.

Nog niet genoeg? Gelukkig, want natuurlijk ontbreekt de nieuwste film van Teton Gravity Research niet. Paradise Waits brengt je weer de gebruikelijke portie actie, prachtige beelden maar laat je ook de frustratie van slechte omstandigheden zien en dat zelfs de beste skiers het soms niet meer weten.

Ben je helemaal stoked voor de nieuwe winter na dit alles maar kan je wel wat nieuwe gear gebruiken? Hou dan de iF3 facebook pagina in de gaten want dankzij de festival partners zoals Ripstar maak je kans op een vette back country ski vakantie, liftpassen voor ski gebieden, nieuwe skis, kleding en nog veel meer!

Volledig programma:

17:00 Start workshop door Red Bull fotograaf en Illume jury lid Leo Rosas.

18:00 Boosty eten/drinken af te halen.
19:00 Zalen open.
19:30 Start programma: welkom en Switchback Entertainment: Snowman
21:00 Warren Miller: Chasing Shadows gevolgd door de pauze

21:45 Sweetgrass Productions
22:15 Legs of Steel: Passenger
23:30 Teton Gravity Research: Paradise Waits

Voor wie later is: geen probleem, tussen de films kan je de zaal in en uit lopen.

Tot 9 oktober!

if3-header

 van