09-05-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Schwalbe eert Trailheroes van MTB Spaarnwoude

Schwalbe eert Trailheroes, ookwel, vrijwilligers van MTB-Spaarnwoude met eigen segmentborden

Afgelopen jaar is Schwalbe Nederland trotse sponsor geworden van MTB parcours Spaarnwoude. Door de focus te leggen op lokale parcoursen, onderhoudsploegen & verenigingen draagt Schwalbe op deze manier haar steentje bij aan de lokale mountainbike community. De overeenkomst bestaat uit een substantiële financiële bijdrage voor MTB Noordwest waar o.a. de parcoursen Spaarnwoude en Schoorl onder vallen. Samen met Schiphol en de gemeente Velsen is hierdoor de renovatie en uitbreiding van parcours Spaarnwoude tot stand gekomen en geworden tot één van Nederlands meest uitdagende XC parcoursen. Niet voor niets vindt hier het NK mountainbike plaats op 23 & 24 juli 2022.

Vooral de grote groep vrijwilligers van MTB-Spaarnwoude mochten wat Schwalbe betreft niet worden vergeten. Voor hen zijn nu op Spaarnwoude heuse Strava segmenten aangelegd met bijbehorende start-finish borden. Deze zijn een eerbetoon aan de vrijwilligers die werken aan het verbeteren en onderhouden van het parcours. Met namen als: Wouter’s Wonderway, Rudie’s Rollercoaster en Chris Crosstrail is op een leuke en speelse manier aandacht gegeven aan de belangrijkste “helden” van elk parcours: de vrijwilligers, of liever; Trailheroes!

Vrijwilligers Spaarnwoude parcours
De Trailheroes

Tijdens de opening van de segmenten afgelopen woensdag 4 mei, werden de eerste tijden neergezet door, Jasper Ockeloen, KMC rijdster Karen Brouwer en de lokale trailheroes van MTB Spaarnwoude!


De namen van de segementen ter eren van de vrijwilligers van MTB-Spaarnwoude 1. Rudie’s Rollercoaster / 2. Evert’s Big Rim / 3. Frank’s Flow Trail / 4. Paul’s Twisty Crap Trail / 5. Jacco’s Sandbox Trail / 6. Eric’s Trail / 7. Patrick’s Long Channelview Climb / 8. Remco’s No brakes Allowed Section / 9. Wouter’s Wonder Way / 10. Chris Cross Trail


Meer fietsnieuws? Dan zijn de tijdschriften UP/DOWN en wielrentijdschrift iets voor jou! De magazines zijn los te bestellen in onze webshop. Zie hier de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van