10-02-2017 - Snowboarden, Nieuws

Shaun White Mammoth Grand Prix 2017 Winning Run

Shaun White laat zien dat hij terug is! Al bij zijn eerste run tijdens de Mammoth Grand Prix 2017 eindigde hij als nummer 1 op het podium. Voor White, die vorig jaar nog investeerde in Mammoth Resorts, is dit een thuiswedstrijd. White was duidelijk meer in shape dan tijdens de X Games in Aspen. Met een score van 94.75 heeft White zijn eerste Grand Prix overwinning gepakt in vier jaar tijd.

De Amerikaanse snowboarders waren dominant tijdens het Toyota U.S. Grand Prix halfpipe evenement. Shaun White won bij de mannen en Kelly Clark nam de overwinning mee naar huis bij de vrouwen.

Het weer speelde een belangrijke rol tijdens het evenement, sneeuwval en een harde wind zorgde ervoor dat de kwalificatiereeks bij de mannen op zaterdag afgelast werd. Alle 29 deelnemers moesten twee runs doen tijdens de finale op zondag. De kwalificatiewedstrijden bij de vrouwen, begon vanwege de slechte omstandigheden, een dag later waardoor drie deelnemers niet in staat waren om tot de finale dag te blijven.

Een grote overwinning voor Clark en White, die beide de twee meest dominante halfpipe rijders zijn in de geschiedenis van het snowboarden.

De winnende score van White bestond uit een Backside air, frontside double 1080 mute, Cab double 1080 stalefish, frontside 540 stalefish, backside double 1260 Japan en frontside 900 leverde een score van totaal 94.75 op, genoeg voor de eerste plaats.

Zie hieronder de winnende run van Shaun White.

Voor meer informatie klik je hier.

 van