18-07-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Shimano XTR Trail-pedalen winnen?

Sinds het begin van afgelopen winter monteerden we Shimano’s XTR Trail-pedalen veelvuldig op de testfietsen en na maandenlange mishandeling kunnen we een gedegen oordeel vellen. De lagers zijn, geheel Shimano eigen, nog altijd super. Er is geen speling op het pedaal te bekennen en de assen lopen nog heel soepel. Ook op de werking valt niets af te dingen. In droog weer, maar ook in natte, drekkerige modder, weigeren de pedalen nooit dienst.
We hadden eerst onze twijfels over de vrij lage kooi om het pedaal, maar met een goed setje schoenen (geen XC-racers) is het contact met de voet prima. Wel missen we nog spikes, die je in of uit kan draaien en daarnaast is de kooi van het pedaal eerder medium dan large. Als je meer ondersteuning en zekerheid zoekt, raden we je eerder de 424- of 525-pedalen van Shimano aan.

Dan het prijskaartje: net als alle andere XTR-producten is de prijs ‘nogal pittig’, gelukkig voor ons wordt er zo nu en dan nog wel eens gestunt met de prijzen van dit pedaal. Al met al een top pedaal. Ander goed nieuws: er is inmiddels een XT-variant van dit pedaal dat ongeveer de helft van het XTR-pedaal moet kosten en maar een klein beetje meer weegt.
€ 174,95. www.shimano-benelux.com

Schrijf onderaan het artikel in de Facebook comments de reden waarom jij ze zou willen winnen. De post met de meeste likes wint de pedalen.

UPDATE: Jarno Veerhoek wist de meeste likes te verzamelen. Gefeliciteerd Jarno! Stuur even je adresgegevens naar info@soulonline.nl met de vermelding dat het om deze prijsvraag gaat, dan komen ze jouw kant op.  

 van