04-12-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Sigma AURA 25 & CUBIC – Verlichting tegen gunstige prijs

De batterijkoplamp AURA 25 is het voordelige instapmodel van de nieuwe wettelijk goedgekeurde verlichtingsserie van SIGMA SPORT. Met een lichtsterkte van 25 lux en een bereik van 30 meter hoeft deze koplamp zich niet onder te doen voor de concurrentie. Haar lichtbeeld is uitgebalanceerd en zorgt voor een goed zicht en zichtbaarheid in het verkeer. In de set met het nieuwe batterij-achterlicht CUBIC maakt deze koplamp de betrouwbare uitrusting voor de stadsfiets compleet.

Beide lichten vallen op door hun flexibele siliconenhouder, waarmee ze goed passend op het stuur en de zadelpen kunnen worden bevestigd. De batterijen worden meegeleverd en kunnen zonder gereedschap worden vervangen. Ook oplaadbare batterijen kunnen probleemloos worden gebruikt. Een tweetraps batterij-indicator geeft aan wanneer het tijd is de batterij te vervangen.

De AURA 25 beschikt over twee verlichtingsmodi, Standaard en Eco. Daarmee kan de lichtintensiteit perfect aan de lichtomstandigheden van de omgeving worden aangepast.In de Ecomodus wordt de lichtsterkte tot 15 lux gereduceerd en de gebruikstijd overeenkomstig verlengd. Met volledig opgeladen batterijen is de gemiddelde gebruiksduur in de Standaardmodus 5 uur en in de Ecomodus 7 uur.

De maximale gebruiksduur van het achterlicht CUBIC is 20 uur, afhankelijk van de gebruikte batterijen. Haar zichtbaarheid van tot wel 400 meter biedt extra veiligheid in het verkeer. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Sigma Sport. Houd onze kanalen ook zeker in de gaten voor een review van Sigma producten.

 van