12-10-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Sigma Buster 300 voor maar €5,- bij een abonnement

Speciale UP/DOWN actie; nu bij een abonnement. Want nu de dagen korter worden is fietsverlichting je grootste vriend wanneer je naast je werk of studie nog tijd op de fiets wilt doorbrengen. De Sigma Buster 300 is een compacte maar felle ledlamp als fietsverlichting, geschikt voor avontuurtjes in de avonduurtjes. De 89 gram wegende lamp heeft een interne accu, een industriële look en wordt geleverd met stuurmount, adapter en laadsnoer.

Het getal 300 voor deze felle ledlamp als fietsverlichting staat voor de maximale output van het aantal lumen, in dit geval dus 300. De lamp kent vier verschillende standen, met elk een eigen batterijduur. Op Power mode kun je maximaal 1,5 uur fietsen met 300 lumen, Standaard mode geeft je 150 lumen voor 3 uur, Eco mode geeft 6 uur lang 70 lumen licht en de flashing modus knippert maar liefst 13 uur.

Je wisselt tussen de verschillende standen door op de enige knop te klikken die de lamp kent, lang leve het gebruiksgemak en de simpliciteit. Als je dubbelklikt (jaja) dan wissel je snel tussen de felste stand en de dimstand, prettig wanneer je mensen niet wil verblinden. De kleur van de knop geeft aan wat de status van de accu is. Wanneer de knop groen kleurt dan heb je nog voldoende energie, onder de 30% batterij kleurt deze rood. Een compleet lege lamp laad je op naar 100% in drie uur met het meegeleverde micro-usb snoer.

Wij zijn fan de van de mount die meegeleverd wordt. Met behulp van meegeleverd rubber bindt je deze gemakkelijk en stevig op je stuur. Daarmee zit de mount ook echt goed vast, wel zo prettig op de trail. We zitten niet te wachten op een lamp die je na elke boomstronk weer recht moet zetten.  Je kunt de mount 360 graden rondom draaien zodat je deze goed op de trail kunt richten.

De lamp schijnt ongeveer 70 meter ver, ruim genoeg voor op de trails. De 150 lumen zijn prima voor een eenvoudig parcours, wanneer de trails iets technischer zijn wil je wel gebruik maken van de 300 lumen stand. Doordat de lamp spatwaterdicht is kun je ook in een buitje prima naar buiten met deze lamp.

Je koopt de Buster 300 voor € 39,95 of in combinatie met het Sigma Nugget II Flash achterlicht voor € 49,95. Of, nog beter, je neemt een abonnement op Up/ Down Magazine en ontvangt een complete set als welkomstgeschenk.

 van