SKS Germany Compit smartphone houder: de slimme fietscockpit

De verkoop van de COMPIT-smartphonehouder is in korte tijd explosief gestegen. Wat verklaart het succes? Natuurlijk speelt het verbod om te bellen en te appen op de fiets een belangrijke rol. Er is inmiddels een breed aanbod van stuurhouders, waarvan het merendeel sec een houder is. SKS Germany wilde van COMPIT méér maken dan alleen een houder.

Wij hebben de SKS Germany Compit overigens ook al eens getest. Hier lees je onze review uit UP/DOWN mountainbike magazine #1 2020, deze uitgave kun je nog bestellen in onze webshop.

Wat is COMPIT?

COMPIT is een houder die je met solide beugels op het stuur monteert. Met een oversized bajonetsluiting (met extra vergrendeling) draai je je mobieltje erop. Daarvoor zijn er speciale covers ontwikkeld voor vrijwel alle typen smartphones, alsook een universele oplossing.

Voor lange fietstochten is er extra power voor je smartphone: COMPIT +. Met een powerbank die draadloos (of desgewenst via een kabeltje) laadt en ook voorzien is van Near Field Communication (NFC). De achterkant van de powerbank draait op de stuurhouder en op de voorkant draai je je smartphone. De invalshoek kan worden ingesteld zodat het scherm altijd goed afleesbaar is. COMPIT zal nooit loslaten en bij een pauze kun je de powerbank met smartphone gemakkelijk ontgrendelen en als één pack meenemen. 

COMPIT E-versie voor E-bikes

Er is ook een speciale COMPIT-versie ontwikkeld voor E-bikes met Bosch-aandrijving. Deze integreert met de accu en met de Intuvia/Nyon displays. Ook zijn er nu COMPIT E-spacers (12 vulringen) waarmee COMPIT past op de sturen van vrijwel alle merken E-bikes. Je bevestigt de SKS Germany Compit smartphonehouder dan naast het display van de E-bike.

Continu in ontwikkeling

Hoewel de meeste smartphones inmiddels waterdicht zijn, is er toch een COMPIT-regenhoes in ontwikkeling. En met de nieuwe COMPIT/STEM is straks montage op de stuurpen ook mogelijk. Ideaal voor (E-)mountainbikes met een stuurklem van 35 mm. Ook worden er steeds nieuwe covers ontwikkeld, omdat er natuurlijk nieuwe typen smartphones op de markt komen.

App voor veiliger en plezieriger fietsen

SKS Germany ontwikkelde een gratis app: de SKS MYBIKE app. Deze fungeert als fietscomputer maar biedt ook fietsnavigatie, een persoonlijke Fietspas, een bandendrukcalculator, waarschuwing lekke band, weerswaarschuwingen, een fietsbel en reparatiepunten in de buurt. Wie de nieuwe AIRSPY ventielsensoren heeft, ziet op de app ook de realtime bandendruk en wordt tijdig gewaarschuwd bij drukverlies. Al deze gegevens zijn op de smartphone zichtbaar, aan het stuur met de COMPIT-stuurhouder.

Gunstig geprijsd

Natuurlijk bepalen prijzen ook het succes van een product. De standaardhouder van COMPIT kost nog geen 30 euro, plus 9,99 euro voor een passende smartphonecover of universele oplossing. De versie met powerbank (COMPIT+) kost 79,99 euro. En de speciale COMPIT/E+ voor (Bosch) E-bikes gaat voor de adviesprijs 84,99 euro over de toonbank. In alle gevallen goedkoper dan de boete van 95 euro voor appen of bellen op de fiets. Voor meer informatie over de SKS Germany Compit kun je terecht op de website van SKS Germany.

 van