29-06-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Specialized Boomslang Flatpedals – Review

Waar kijken we naar? 

De Specialized Boomslang zijn slanke platform-pedalen met een eigenzinnige vorm en reservepinnen. 

Specialized Boomslang Flatpedals

Waarom is dit tof? 

Platform-pedalen, ofwel flatpedals kunnen je mountainbike-ervaring enorm beïnvloeden. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je naast een setjes SPD’s ook een set flatpedalen in huis moet hebben. De Boomslang-pedalen zijn het paradepaardje van Specialized, ze hebben een groot voetoppervlak van 110 bij 108 millimeter en een plat ontwerp van tien millimeters in het centrum. Elf pinnen bieden optimale grip en elk pedaal is voorzien van vier reservepinnen. Mocht je je (net als wij) afvragen waar de naam vandaan komt, dit is een grote en zeer giftige slang die enkel in Afrika voorkomt. 

Wat vonden wij van de Specialized Boomslang Flatpedals? 

Het ontwerp lijkt dwars in te druisen tegen de trend van vierkante hoeken, deze Boomslang-pedalen met zachte vormen doen bijna organisch aan. De pedalen doen groot aan, maar voelen niet zo. De diepe concaaf geeft superveel grip en voelt heel zeker aan. Een nadere inspectie laat zien dat de pinnen breder uitlopen, volgens Specialized zorgt dit ervoor dat de pinnen bij impact in het midden afbreken in plaats van ombuigen. En mocht er een pinnetje afbreken, dan zitten er dus extra pinnen in het pedaal verstopt! Het slank aandoende pedaal draait prettig dankzij de interne combinatie van zowel kogel- als naaldlagers. Let op, om de pedalen te onderhouden heb je een speciaal tooltje nodig. De grip is ongekend, je voet zit echt vast op deze jongens.  

Voor wie is het? 

Iedereen die optimale grip op zijn of haar flatpedals wil en de vrouwelijke vormen van de Specialized Boomslag Flatpedals kan waarderen. 

Info 

specialized.com 
Prijs € 174,99 


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van