10-09-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Specialized introduceert nieuwe Roval componenten

Vandaag introduceert Specialized twee gloednieuwe producten, namelijk de Roval Alpinist Cockpit en Roval Alpinist Seatpost. Massa is de vijand van prestatie. Om die reden heeft Specialized alles uit de kast getrokken om de lichtste zadelpen en one-piece combinatie tussen stuur en stuurpen te ontwikkelen. Lichtgewicht komt niet alleen jouw klimprestaties ten goede, maar bovendien verbetert het je acceleratie en rijkwaliteit. Specialized legt de lat hoog. 

Specialized produceert steeds meer componenten met de naam ‘Roval’. In tegenstelling tot S-Works zijn de Roval-producten ook compatibel met andere merken. De zadelpen bijvoorbeeld heeft een standaard afmeting van 27.2 mm. 

Roval Alpinist Cockpit

De nieuwe Alpinist Cockpit (110 mm x 420 mm) is ruim 100 gram lichter dan die van de concurrentie. De ronde buisvorming en traditionele bocht van de Roval Alpinist Cockpit behouden hun welbekende en vertrouwde vorm, maar de geoptimaliseerde composite layup en geïntegreerde bekabeling zijn onmiskenbaar modern. De Alpinist Cockpit is te verkrijgen in tien verschillende maten, er zal er eentje tussen zitten die perfect bij je past.

Roval Alpinist Cockpit

Roval Alpinist Seatpost

De nieuwe Roval Alpinist Seatpost (27,2 mm x 300 mm) is met een gewicht van 136 gram zo ongeveer de meest lichte zadelpen op de markt. Met de micro-adjust klem zorgt de Alpinist voor een geoptimaliseerde zithouding die verzekerd wordt behouden. De Alpinist Seatpost is verkrijgbaar in twee maten, namelijk: 27,2 mm x 300 mm en 27.2 mm x 360 mm. Beide maten kennen een 22 mm setback.

Roval Alpinist Seatpost

Prijzen en beschikbaarheid

  • De Alpinist Seatpost is direct beschikbaar en is te koop voor een prijs van €199,90.
  • De Alpinist Cockpit wordt begin 2021 verwacht en zal worden verkocht voor €499,90. 

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Specialized.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van