17-12-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Specialized Power Mirror Review

Zeker, de prijs onderaan klopt. Dit zadel is dan ook geen normaal zadel. De basis bestaat uit de schaal plus rails van een S-Works Power zadel, dat nog steeds als een van de besten geldt qua ondersteuning en ontlasting van de ‘weke delen’. Daar bovenop heeft Specialized de gebruikelijke foam padding vervangen door een revolutionaire, 3D geprinte laag. Er werd een geheel nieuwe manier van 3D printen ingezet, waarbij vloeibare polymeren onder invloed van licht stollen. Deze techniek staat een enorme variatie toe in de opbouw van de structuur, met als resultaat een zadel dat veel preciezer is afgestemd op het lichaam dan met schuim mogelijk is. Tel daarbij op de jarenlange ervaring van Specialized met hun Retul-bikefittings en je hebt een erg geavanceerd zadel dat je lichaam perfect ‘spiegelt’.

Specialized Power Mirror

Dat is de techniek, maar hoe rijdt het? Aangezien een meting ooit eens een giga-kloof van 140 millimeter tussen onze zitbotjes vaststelde, kozen we voor de 155 millimeter versie. Er is ook eentje van 143 millimeter. Rijden is een bijzondere ervaring, het zadel is erg zacht en verdeelt de druk over je gehele zitvlak. Toch voel je na een tijdje dat je echt op je zitbotjes zit, het is alsof ze op een hardere laag terechtkomen. De gevoelige zones blijven zelfs bij diepe zitposities geheel onbelast. Bij lange tochten ontstonden bij ons nergens tintelingen, gevoeligheid of drukpunten, heel bijzonder voor zo’n zacht zadel. Bij diep zitten op lange ritten ging het zadel bij ons wel wat schuren aan de zijkanten, iets dat we met het normale Power zadel ook hebben en ongetwijfeld iets met onze X-benige trapstijl en de breedte van dit zadel te maken zal hebben. Een zadel blijft een persoonlijk iets, maar als het normale Power zadel je goed past, biedt de Mirror-versie de overtreffende trap aan comfort. En exclusiviteit, niet te vergeten. 

€ 399,90
specialized.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van