21-10-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Specialized Recon 2.0 review

Waar kijken we naar? 

De Specialized Recon 2.0 is het kleine broertje van de uber-raceschoen, de Specialized Recon MTB-schoen 

Waarom is dit tof? 

De ‘normale’ Specialized Recon is een snelle en loeistijve schoen, maar is met een prijskaartje van tegen de 400 euro niet voor iedereen weggelegd. Dat niet alleen, niet iedereen zit op deze mate van stijfheid te wachten. Voilà de Recon 2.0. Deze schoen gebruikt een STRIDE-technologie dat een stijfheid van 6 combineert met een soepele flex in de voorvoet wat hiken een stuk aangenamer maakt. Het SlipNot-rubber aan de onderzijde zorgt ervoor dat je tijdens dit hiken niet wegglipt, terwijl het XPEL mesh aan de bovenzijde het water (deels) afstoot. Om nog maar een mooie term erin te gooien, de Body Geometry-zolen houden je voetjes comfortabel. 

Wat vonden wij van de Specialized Recon 2.0? 

De Specialized Recon 2.0 heeft een hoop chique benamingen, maar wat merken we? Het Body Geometry-systeem heeft in het verleden al laten zien dat het zijn werk doet, het houd je voeten waar mogelijk pijnvrij. De schoen stapt makkelijk in dankzij de Boa’s en het sluitstuk op de voorvoet dien je eenmaal af te stellen en heb je daarna eigenlijk niet meer nodig. De ruime inkeping rondom de SPD’s zorgt ervoor dat we makkelijk inklikken. Qua stijfheid is dit echt een andere schoen, de gemiddelde flex maakt dit een prima allrounder waarmee je inderdaad prima stukken kunt hiken. Fijn is dat de hielcup wat opstaand is, erg prettig op de steilere stukken. 

Voor wie is het? 

De Specialized Recon 2.0 is voor bikers die een mix zoeken tussen comfortabel lopen en snel fietsen.  

Prijs € 149,95 
specialized.com


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van