16-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Specialized – SW Recon en Recon ADV

SW Recon – Road Speed. Gravel Grit.

Vederlicht gevoel Ontworpen voor snelheid en efficiëntie.
Van recente wegconversies tot sultans van grindsnelheid, de nieuwe S-Works Recon levert bestrating-gefokte prestaties voor de grinddiscipline. Geleid door meer dan 100.000 voetscans van RETÜL fit data, erkent Specialized dat zowel een standaard als een brede carbon basisplaat het beste zou passen het spectrum van menselijke voetvormen. Een interne I-Beam voegt stijfheid en sterkte toe en elimineert de behoefte aan extra versteviging. Het resultaat is een opzettelijke pasvorm, die stijf, comfortabel en afstembaar is – om de stroom uit te schakelen. Van binnen en van buiten is de Body Geometry-technologie ingebakken in de S-Works Recon. Gedreven door bijna twee decennia van ontwikkeling en gevalideerd door gegevens, zorgt Specialized ervoor dat er alleen geen pijnpunten zijn prestaties, waar je lichaam de fiets ontmoet. Door onze creatie van de Varus Wedge, Longitudinale boog en middenvoetsknop, uw voeten blijven in hun meest optimale positie wanneer trappen – en in lijn met uw knie en heupen.

• Hoge dichtheid pontons en nieuwe shims stellen rijders in staat hun pedaalinterface af te stemmen op maximale efficiëntie en een wegachtig pedaalplatform
• Beschikt over Body Geometry-technologie door middel van de Varus-wig, een longitudinale boog en middenvoet knop
• Asymmetrische hielkap ondersteunt de mediale zijde terwijl materiaal van de hiel wordt verwijderd zijkant, waardoor een lagere kraag mogelijk is.
• Het gebruik van een interne I-balk voegt stijfheid en sterkte toe, waardoor er geen extra nodig is versteviging en waardoor de schoen extreem licht blijft.
• Versteviging in zones over kwart en voorvoet maximaliseert de ondersteuning tijdens de update BOA®-routering verbetert de vergrendeling, waardoor een teenriem niet meer nodig is
• Extra 3 mm, 6 mm en 9 mm pontonshims voor beenlengteverschil en schoenplaat stapelaar beschikbaar via Specialized Rider Care.
• Voor een bredere pasvorm — de nieuwe voetplaat is 4 mm breder dan de standaardbreedte (8 mm breder dan S-Works Recon Mountainbikeschoenen).
• 280 g voor maat 42

Rider Quote: “For me they are excellent. They are minimalist and perfect for racing, very light and stiff… They are the most comfortable shoe I have used” – Victor Koretzky

Recon ADV – Lace Up, Clip In, Roll Out

Trek je veters aan voor avontuur met comfort, efficiëntie en beloopbaarheid. Zie er goed uit, voel je goed, rijd goed – en het gezegde is zo oud als fietsen zelf… Dat is het idee achter de nieuwe Recon ADV, waarbij rijden in stijl net zo belangrijk is als het rijden zelf. Deze gravelschoen controleert alle vakjes op de afdeling esthetiek, maar is geen flauwekul als het gaat om het aanzwengelen mijl. Recon ADV is geschikt voor de rijder die waarde hecht aan avontuur, tijd op de fiets en een schoen voor de hele dag nodig heeft die doorgaat als het grind ophoudt. De uitstekende beloopbaarheid van Recon ADV is gemaakt mogelijk gemaakt door de STRIDE toe-flex-technologie, die een natuurlijker gevoel geeft naast de fiets avontuurlijk. Laat je niet misleiden door het mooie uiterlijk, deze schoen is ook binnenstebuiten gebouwd met onze Body Geometry technologie, waardoor het een bedreiging vormt voor de pedalen. Gedreven door bijna twee decennia van ontwikkeling en gevalideerd door gegevens, zorgen we ervoor dat er geen pijnpunten zijn, alleen prestaties, waar uw lichaam samenkomt de fiets. Door onze creatie van de Varus Wedge, Longitudinal Arch en Metatarsal Button, uw voeten blijven tijdens het trappen in hun meest optimale positie – evenals in lijn met uw knie en heupen.


• STRIDE toe-flex technologie zorgt voor een grotere teenflexie voor steile hellingen en hellingen verbeterde beloopbaarheid
• Lasergeperforeerd bovenwerk met microvezelrug voor een betere vochtregulatie en soepel gevoel
• Rijd of wandel vol vertrouwen met een TPU-spatbord dat bescherming biedt tegen steenslag
• Pontons zorgen voor een stabiel pedaalplatform en dragen bij aan het loopgevoel
• Grotere SlipNot rubberen loopvlakdekking op de zool die is geoptimaliseerd voor tractie op grind
• Beschikt over beproefde Body Geometry-technologie zoals de Varus Wedge om efficiënt te blijven en comfortabele heup-, knie- en voetuitlijning tijdens het rijden.

Check hier voor meer informatie over de nieuwe lijn van Specialized!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van