15-10-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Sram GX Eagle 2.0 review: twee tandjes meer

Waar kijken we naar? 

De Sram GX Eagle 2.0 is een upgrade van de GX Eagle-groepset van Sram. 

Waarom is dit tof? 

Voor hetzelfde geld krijg je nu twee tandjes extra, plus een strak design. De Sram GX Eagle 2.0 groep is het betaalbare werkpaard van de betere groepsets van Sram. Veel van de technologie van zijn duurdere broers vind je terug in deze groep, wat dit toch een gunstige groep maakt. Het meest opvallende aan de update is het design, de groep heeft nu ongeveer dezelfde look als zijn duurdere broers gekregen. Maar er is meer, die enorme pannenkoek met 50 tanden krijgt er nu twee tanden bij. Inderdaad, een tandblad met 52 tanden. Hiermee zou je zelfs de steilste klimmetjes moeten kunnen bedwingen. 

Hoewel Sram prat gaat op het feit dat je hun verschillende groepen kunt combineren, is dat met de nieuwe derailleur helaas niet het geval, als je wilt upgraden heb je zowel de cassette als de derailleur nodig.  

Wat vonden wij van de Sram GX Eagle 2.0? 

De Sram GX Eagle 2.0 draait vrijwel identiek aan zijn voorganger, maar we kunnen er niet onderuit dat de nieuwe stijl ons het gevoel van een luxere groep geeft. Het zit tussen onze oren, maar het lijkt alsof het allemaal net wat beter en strakker werkt. Marketing baby! We hebben wat getest en de twee extra tandjes gaan je veel plezier opleveren op die steilere stukken omhoog. De stap van 42 naar 52 is wel wat aan de grote kant, het 52-blad dient echt als een laatste redmiddel. Opvallend is dat de derailleur over de hele linie even snel schakelt. Dat de prijs gelijk blijft aan de oude versie is chic, je krijgt echt wat meer waar voor je geld. O ja, eigenwijs als we zijn hebben we toch geprobeerd de oude derailleur op de nieuwe cassette te leggen en dat werkt inderdaad niet. Moet je nu direct naar de winkel rennen om je oude set te vervangen? Zeker niet, maar wanneer je in de markt bent voor een nieuwe groep is dit een zeer gunstige groep die ook het oog kan bekoren. 

Voor wie is het? 

Iedereen die niet het lichtste van het lichtste op zijn of haar bike wil, maar wel een goede performance verlangt. 

Prijs € 555,00 
Sram.com 


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van