15-08-2011 - Skiën, Nieuws

Subaru komt met nieuwe auto

Subaru, onder andere sponsor van de Subaru Freeskiing worldtour, komt vanaf begin volgend jaar meer een compleet nieuwe auto. Tijdens de internationale autotentoonstelling van Frankfurt, de I.A.A, komt Subaru met een belangrijke en attractieve wereldprimeur: de Subaru XV. Dit geheel nieuwe crossover model zal daar, volledig in specificaties voor de Europese markt, met veel spektakel worden onthuld op de persdag die voorafgaat aan de openstelling voor het publiek.

Het grote moment van de onthulling vindt plaats tijdens de persconferentie op dinsdag 13 september om 09.30 uur. Plaats van happening: de Subaru-stand in Hal 8.

Onderscheidend concept
De Subaru XV, zoals die geheel productierijp op de I.A.A. zal staan, is de productieversie van de “XV Concept”, een studiemodel dat begin dit jaar op de autotentoonstelling van Shanghai werd gepresenteerd. Vooral de trendy, dynamische uitstraling van de XV Concept, het onderscheidende design en de veelzijdige

gebruiksmogelijkheden zorgden wereldwijd al voor lovende kritieken. Subaru gaf met de XV Concept aan afstand te willen nemen van de over het algemeen vrij generiek gestileerde modellen in dit segment. Ook de productieversie volgt deze lijn: door toepassing van de typische Subarukenmerken zoals Subaru All-around Safety, het Symmetrical All Wheel Drivesysteem en de vermaarde Boxer-motor voldoet Subaru met de XV duidelijk aan de wensen van een doelgroep die méér wenst dan gebruikelijk, zeker als het gaat om veiligheid, dynamiek, vormgeving, uitrusting en gebruiksmogelijkheden.

 

Confidence in Motion
Met de lancering van de XV, die als het ware model staat voor de toekomst van Subaru, definieert Subaru een nieuwe generatie crossovers, zowel waar het de vormgeving als techniek betreft. Hiermee sluit dit model naadloos aan op de eerder gekozen brand statement “Confidence in Motion”. Met recht kan gesteld worden dat de crossover die Subaru nu op de I.A.A. gaat lanceren een in vele opzichten attractieve en innovatieve nieuwkomer is!

 van