01-06-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Getest: SKS Bike Liquids + Lezersactie

Geen betere test dan een trailbiketest om onderhoudsproducten te testen dacht we. Bewapend met de nieuwe SKS lijn van diverse producten vertrokken we richting Vogezen, waar voor de eerste dag regen en modder dus modder op het programma stonden. Vooraf hebben we Save Your Frame gebruikt, wat zou zorgen voor een beschermende laag die het frame tegen weersinvloeden beschermt. En wonderwaar, in vergelijking met de niet behandelde frames ‘viel’ het vuil er simpelweg makkelijker af. Vinkje verdiend.

SKS liquide chain

Het poetsen zelf deden we door de biologische spray te gebruiken die vuil verwijdert: opspuiten, minuutje wachten en presto. Als bonus ruikt het spul ook lekker, je bike geurt alsof hij net een lekker luchtje heeft opgedaan. Als laatste hebben we de Lube Your Chain gebruikt, misschien wel hetgeen waar we het meest nieuwsgierig naar waren. Deze smeerolie is specifiek voor SKS ontwikkeld door het Duitse Bechem Lubrication, een specialist uit de auto-industrie. Het aanbrengen gaat eenvoudig, je zet de fles op de ketting en draait deze 15 maal rond. Hiermee wordt exact de juiste hoeveelheid vloeistof op de ketting aangebracht zonder dat er ook maar een druppel verspild wordt. Je hoeft ook niet na te drogen met een doek, gewoon opstappen en wegwezen. Ondanks dat de laag vrij dun lijkt, merkten we dat hij soepel liep en de ketting daadwerkelijk stiller liep. Het kleine 75 ml flesje is 75 beurten te gebruiken.


Wash Your Bike € 12,99

Save Your Frame € 7,99

Lube Your Chain € 12,99

Meer informatie over de producten van SKS in te vinden op website. Of blijf op de hoogte via het Facebook kanaal van SKS Germany NL.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van