01-06-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Getest: SKS Bike Liquids + Lezersactie

Geen betere test dan een trailbiketest om onderhoudsproducten te testen dacht we. Bewapend met de nieuwe SKS lijn van diverse producten vertrokken we richting Vogezen, waar voor de eerste dag regen en modder dus modder op het programma stonden. Vooraf hebben we Save Your Frame gebruikt, wat zou zorgen voor een beschermende laag die het frame tegen weersinvloeden beschermt. En wonderwaar, in vergelijking met de niet behandelde frames ‘viel’ het vuil er simpelweg makkelijker af. Vinkje verdiend.

SKS liquide chain

Het poetsen zelf deden we door de biologische spray te gebruiken die vuil verwijdert: opspuiten, minuutje wachten en presto. Als bonus ruikt het spul ook lekker, je bike geurt alsof hij net een lekker luchtje heeft opgedaan. Als laatste hebben we de Lube Your Chain gebruikt, misschien wel hetgeen waar we het meest nieuwsgierig naar waren. Deze smeerolie is specifiek voor SKS ontwikkeld door het Duitse Bechem Lubrication, een specialist uit de auto-industrie. Het aanbrengen gaat eenvoudig, je zet de fles op de ketting en draait deze 15 maal rond. Hiermee wordt exact de juiste hoeveelheid vloeistof op de ketting aangebracht zonder dat er ook maar een druppel verspild wordt. Je hoeft ook niet na te drogen met een doek, gewoon opstappen en wegwezen. Ondanks dat de laag vrij dun lijkt, merkten we dat hij soepel liep en de ketting daadwerkelijk stiller liep. Het kleine 75 ml flesje is 75 beurten te gebruiken.


Wash Your Bike € 12,99

Save Your Frame € 7,99

Lube Your Chain € 12,99

Meer informatie over de producten van SKS in te vinden op website. Of blijf op de hoogte via het Facebook kanaal van SKS Germany NL.

 van