20-09-2021 - Snowboarden, Nieuws

THE NORTH FACE: SUMMIT SERIES™

THE NORTH FACE: SUMMIT SERIES™ ADVANCED MOUNTAIN KIT 

Het toppunt van bergbeklimmersuitrusting Amsterdam, 17 september –  Al meer dan een halve eeuw ontwerpt The North Face ‘s werelds meest innovatieve en technisch geavanceerde uitrusting voor bergbeklimmers.  Het verkennen van de hoge alpen wordt steeds populairder. De beste atleten ter wereld bewegen zich nu sneller en efficiënter dan ooit tevoren, wat ook een steeds sterkere behoefte aan innovatie met zich meebrengt.

S20 Advanced Mountain Kit

Om aan deze vraag te voldoen heeft The North Face een wereldwijd toonaangevend bergbeklimmingsysteem ontwikkeld: de Summit Series Advanced Mountain Kit. De kit is ontworpen in nauwe samenwerking met elite-alpinisten David Göttler, Herve Barmasse en Andres Marin en bestaat uit een geavanceerde combinatie van 21 unieke producten die perfect op elkaar zijn afgestemd. De Advanced Mountain Kit is het resultaat van productinnovatie, nieuwe stoftechnologieën en unieke ontwikkelingsmethoden. Het bestaat uit een ademend, makkelijk op te bergen, lichtgewicht laagjessysteem dat atleten de vrijheid en flexibiliteit geeft om hun doelen te bereiken en dat tegelijkertijd volledige bescherming biedt tegen enkele van de uitdagendste omgevingen op aarde. Voor The North Face staan deze nieuwe innovaties niet alleen symbool voor jaren van onderzoek en ontwikkeling, maar ook voor de missie om samen te werken met atleten en zo de gepaste oplossingen te vinden om hun doelen te ondersteunen. Hun mantra ‘Athlete Tested, Expedition Proven’ willen ze dan doortrekken in alles wat ze op dit vlak doen. Dit proces is dan ook essentieel volgens Michael Horsch, VP Product & Marketing bij The North Face: “The North Face heeft zich altijd ingezet om producten te creëren om verkenners te ondersteunen, om de regels van wat mogelijk is te herschrijven en atleten in staat te stellen hun doelen te bereiken. Door middel van originele ontwerpen, unieke materiaalontwikkeling en innovatieve constructies zijn we in staat geweest om een collectie te ontwikkelen die de behoeften van atleten vooropstelt en een echte game changer is voor alpinisten. “Deze kit en het ontwikkelingsproces dat eraan voorafging zijn buitengewoon”, zegt professioneel alpinist voor The North Face, David Göttler. “De mate van detail en de gedachtegang achter elk stuk zijn echt opvallend. Dit is de lichtste, meest functionele kit die ik ooit heb gedragen en ik kijk uit naar nog veel meer avonturen met de kit aan mijn zijde.” De lanceringsdatum van de collectie, die voor het eerst aan de wereld werd onthuld in het begin van 2020, werd uitgesteld als reactie op de pandemie. Nu iedereen weer op verkenning kan gaan, is de collectie beschikbaar voor aankoop. 
S20 Advanced Mountain Kit

Bij het creëren van dit unieke laagjessysteem maakt The North Face gebruik van vijf nieuwe, eigen technologie- en constructie-innovaties, waaronder: 

Cloud Down: Cloud Down is gemaakt met behulp van een discontinue offset baffle-constructie voor betere thermische prestaties in een lichter geheel. Deze unieke constructie heeft een asymmetrische binnen- en buitenconstructie, waardoor er maximale ruimte is voor het donsmateriaal om te rijzen, terwijl de voering dicht op de huid blijft voor verbeterde thermische prestaties.  

50/50 Dons: 50/50 Dons is een geheel nieuwe benadering van isolatie, met als resultaat een echt ademende donsisolator. Een reeks donsdichte schotten wordt gecombineerd met een zeer luchtdoorlatende bovenstof, waardoor een baanbrekende, ademende donslaag ontstaat met minder bulk. Deze innovatieve constructie laat warmte en vocht ontsnappen voor een betere temperatuurregeling tijdens aerobe activiteiten in extreme omstandigheden.  

S20 Advanced Mountain Kit

FutureFleece™: Bij FutureFleece™ telt elk detail bij de constructie van een technische, lichtgewicht laag – met een full-loop weefselconstructie gemaakt met octa-garen (achthoekig gevormde garen met holle dwarsdoorsneden voor hogere thermische prestaties). Deze keuze lijkt subtiel, maar maakt deze extreem dunne laag warm en zacht voor comfortabel en langdurig gebruik in de meest uitdagende omgevingen. 

S20 Advanced Mountain Kit

Dot Knit: Deze actieve basislaag werkt samen met de atleet door vocht uit de huid te trekken en af te voeren naar de buitenkant van het kledingstuk met behulp van hydrofobe garen aan de binnenkant, terwijl hydrofiele garen aan de buitenkant vocht door geconstrueerde gaten door de hele laag trekken, waardoor de drager droog blijft. 

FUTURELIGHT™
The North Face is een samenwerking aangegaan met negen van de beste gespecialiseerde outdoorwinkels in heel Europa om de nieuwe collectie te verkopen en ervoor te zorgen dat consumenten de ultieme begeleiding krijgen bij de innovatie. Deze winkels zijn onder andere: 

ELLIS BRIGHAM MOUNTAIN SPORTS in Londen 
SPORTMARAFON in Moskou 
Sport Schuster in Munich 
8a.pl in Krakow 
AU VIEUX CAMPEUR in Parijs 
NK Sport in Stockholm 
Sportsnett in Oslo  
DF SPORTSPECIALIST in Milaan 

Ga voor meer informatie over de The North Face Summit Series Advanced Mountain Kit en de verkooppunten naar www.thenorthface.eu. Om op de hoogte te blijven van toekomstige lanceringen volg @thenorthfaceuk op Instagram, en @thenorthface op Facebook.

 van