20-11-2018 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

The North Face ThermoBall gaat op ecologische tour

The North Face is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om zijn iconische producten te produceren met behulp van duurzamere materialen. Daarbij verliest het merk kwaliteit en prestaties nooit uit het oog.he North Face is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om zijn iconische producten te produceren met behulp van duurzamere materialen. Daarbij verliest het merk kwaliteit en prestaties nooit uit het oog. Geldt dit ook voor The North Face Thermobal. Dit geldt ook voor de ThermoBall Eco, de nieuwe variant van de ThermoBall-jas – een van de bekendste producten van het merk.

De nieuwe ThermoBall is gemaakt van gerecyclede materialen. Kortom: hetzelfde jack, maar nu met een kleinere voetafdruk. De materiaalproductie en productfabricatie van The North Face beslaan 60 tot 85 procent van zijn totale milieu-impact. Dit gegeven motiveerde het merk om de gebruikte materialen in de grootste collecties in te ruilen voor gerecyclede materialen. In het geval van de ThermoBall gaat het om plastic flessen die zijn omgezet in vezels en textiel. Het gebruik van gerecyclede materialen voor ThermoBall betekent een belangrijke stap in de richting van grootschalige duurzame verandering.

De nieuwe ThermoBall Eco is verder hetzelfde lichtgewicht jack dat een alternatief biedt voor dons. Het is het jack waar veel mensen zo gek op zijn, voor dezelfde prijs. Het biedt dezelfde prestaties, maar ook een belangrijk verschil: het is gemaakt van gerecycled polyester en gerecycled isolatiemateriaal. Alleen al het gerecyclede isolatiemateriaal, verkregen via The North Face-partners bij Primaloft, is gesponnen van tenminste vijf plastic flessen afkomstig van de stortplaats. Deze evolutie bouwt voort op de verschuiving van het merk naar het gebruik van gerecyclede vezels voor essentiële producten als de iconische Denali-jacks uit 1996 en de Reaxion- en Glacier-series. Ook is deze verandering een mooie aanvulling op de lancering van de Bottle Source-collectie eerder dit jaar, die gemaakt is van plastic flessen afkomstig uit nationale parken.

Toen The North Face de ThermoBall in 2013 lanceerde, zorgde dit voor veel aandacht voor het baanbrekende gebruik van synthetische isolatie. De kleine, ronde, synthetische vezelclusters, die warmte vasthouden in kleine luchtzakjes die dezelfde eigenschappen bezitten als dons, bieden de lichtgewicht warmte en compressibiliteit van donzen jacks met de weersbestendigheid van synthetische isolatie. Onafhankelijke tests van Kansas State University hebben aangetoond dat de ThermoBall net zo veel warmte biedt als een jack met 600 cuin ganzendons. Duurzaamheid zag er nog nooit zo goed uit. De ThermoBall Eco is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en zowel als hoodie als full-zip versie. Daarmee is hij zeer geschikt voor je volgende ecologisch verantwoorde avontuur. Het jack is te koop in The North Face-winkels en via de website.

 van